Житомир став лідером рейтингу BRDO: в 2020 році визнаний найкомфортнішим для ведення бізнесу

Житомир став лідером рейтингу BRDO: в 2020 році визнаний найкомфортнішим для ведення бізнесу

  Офіс ефективного регулювання BRDO презентував цьогорічний рейтинг «Regional Doing Business – 2020», який відображає сприятливість інвестиційного клімату в українських обласних центрах.

  За результатами дослідження, Житомир посів першу сходинку в рейтингу найкомфортніших міст для ведення бізнесу в Україні.   Результати дослідження оприлюднені на сайті, - інформує zhitomir.info

  До топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина (2 місце), місто Київ (3 місце), Рівненщина (4 місце). Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5 місце рейтингу.

  «Переможець цьогорічного рейтингу – Житомирська область – має високі бали за компонентами «започаткування бізнесу», «оформлення земельної ділянки» та «приєднання до електромереж». Проте, навіть у лідера рейтингу є суттєві прогалини, які потрібно надолужити. Тому рейтинг – це про проміжний результат, який потрібно не лише закріпити, але і примножувати», — наголосив Вадим Загарій, керівник проектів BRDO.

  Зокрема, опитані респонденти заявили про порівняно нетривалий строк проходження всіх необхідних процедур для реєстрації підприємства (у середньому не більше трьох днів) та відносно невелику кількість необхідних візитів до державних органів (в середньому близько двох). У цілому респонденти відзначили високу якість послуг та сервісів, які надаються Центром обслуговування платників Житомирської ДПІ.

invest1

  За словами Вадима Загарія, попри лідерство у рейтингу Житомир має вкрай низький результат за показниками «електронні сервіси» на відміну від деяких обласних центрів, що опинилися наприкінці загального списку. Крім цього, Житомир набрав лише половину балів за критеріями «сплата місцевих податків» та «отримання дозволів на будівництво».

  Довідка: Рейтинг «Regional Doing Business – 2020» визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва. Рейтинг «Regional Doing Business», який оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України, експерти BRDO розробляють із 2017 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework