У Житомирі критична ситуація із водою: Річка Тетерів заповнена лише на 38 відсотків

У Житомирі критична ситуація із водою:  Річка Тетерів заповнена лише на 38 відсотків

 Зараз же для безперебійного забезпечення житомирян водопостачанням користуються наносами, котрі перекачують воду із нижнього водоймища до верхнього. 

  Якщо раніше Тетерів був судноплавним, то зараз посеред річки зустрічають острови. Кажуть, причина такого обміління зміна клімату в Україні. Якщо рівень води опуститься ще бодай на метр – забір буде неможливий, - йдеться у сюжеті sk1.tv.

  Аби забезпечити місто водою – на водосховищах зараз працюють насоси, котрі перекачують воду з нижнього б’єфу річки Тетерів до верхнього.  

  «На сьогоднішній день у нас працює два насосних агрегати, які можуть лише перекачати річку в зворотній бік в об’ємі 13 тисяч метрів кубічних на добу. Цього цілком не достатньо щоби забезпечити, скажімо так, безперервне водопостачання міста Житомира. За нашими розрахунками необхідно буде щоденно, протягом літнього спекотного періоду, перекачувати в зворотній бік воду у наше водосховище «Відсічне» з річки Тетерів з нижнього б’єфу в об’ємах до 45-ти тисяч метрів кубічних на добу» — розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

  Для безперебійного водопостачання у Житомирі з’явився новий потужний нанос. Встановити його планують найближчим часом, а вже навесні запустити.  

    Зізнаються – якість води може значно погіршати. 

   Вже ж таки проблему нестачі води перекачуванням не вирішити – тому водоканал сподівається на опади.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 03/02/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework