Як житомирські веслувальники тренуються на драгонботі з ілюмінацією

Як житомирські веслувальники тренуються на драгонботі з ілюмінацією

  Житомирська область набрала рекордну кількість очок – 17 478, ставши лідером рейтингу-2020 Федерації України з веслування на човнах "Дракон". Цього року від області в збірну України потрапили 42 спортсмени.

   Кореспонденти Суспільного побували на одному з вечірніх тренувань житомирської команди, котре спортсмени проводять на човні, оздобленому ілюмінацією.

  У Житомирі цей вид спорту розвивається вже десять років і зацікавленість людей веслуванням на драгонботах постійно зростає, розповів Суспільному голова Федерації з веслування на човнах "Дракон" Житомирської області Дмитро Мороз.

  У 2020 році житомирська команда стала найчисельнішою командою на чемпіонаті України, заявивши на змагання 120 спортсменів. І в кожній категорії – чоловіки, жінки, змішані групи, різні вікові категорії – житомиряни зайняли призові місця. Це допомогло області здобути найбільшу кількість медалей і стати лідером рейтингу.

  "Ми вже 10 років займаємося цим, просто нас мало знали в Житомирі, – каже Дмитро. – За весь цей час ми були і в кінці, і в середині рейтингу. У 2019 році ми були треті і ось тепер стали першими. Усе це завдяки кількості наших спортсменів і, відповідно, кількості завойованих цими спортсменами медалей різного ґатунку. У нас Федерація області, хоча всі учасники – це жителі Житомира. Але серед них є уродженці з різних районів області. До прикладу, у наших щорічних змаганнях "Поліський дракон" беруть участь різні команди, в тому числі, і з районів. І з кожної такої команди щороку є по одному-два спортсмени, які після цих змагань залишаються у професійному веслуванні на драгонботах. І щоб набрати ось таку команду в кількості 120 спортсменів, треба було багато років і щоб не одна тисяча людей через ці змагання пройшли. Також важливим моментом стало відкриття дитячого відділення на базі житомирської дитячо-юнацької спортивної школи №1, яке додало нам велику кількість очок".

Житомирські веслувальники показали, як тренуються на драгонботі з ілюмінацією

Дмитро Мороз

  Міжнародні змагання на час карантину перенесли на 2021 рік, тож, житомирські спортсмени розраховують показати там клас у складі збірної команди України.

  "Ми завжди даємо потужний результат, – говорить Дмитро. – Наприклад, цього року від Житомирщини в збірну України потрапили 42 спортсмени – найбільше серед усіх регіонів. Це значима цифра, адже у 2016 році нас було лише четверо, у 2017 – 15, у 2018 – 20 і ось у 2020 році – 42. І ці 42 спортсмени братимуть участь у чемпіонаті Європи і чемпіонаті світу, котрі проходитимуть цього року, тож, наші здобутки будуть помножені в кілька разів".

Житомирські веслувальники показали, як тренуються на драгонботі з ілюмінацією

  Сам Дмитро займається веслуванням 29 років. Є чемпіоном Європи, має в своєму активі десятки медалей та перемог. Постійні тренування, за його словами, є однією із важливих складових успіху.

  "Тренуємося регулярно, незалежно від погоди, кожного дня. Єдине що – мусимо підлаштовуватися під карантин. Під час найпершого карантину, який був дуже жорстким, ми тренувалися кожен в себе вдома, а я вже через Zoom контролював цей процес. Потім після послаблення дозволили тренуватися збірникам України, яких у нас тоді було 25 чи 26, то ми тоді вже почали тренуватися на воді – по 10 спортсменів в човні, розрахованому на 20 людей. Коли в травні карантин зняли, то ми почали тренуватися на повну", – розповів Дмитро Мороз.

Житомирські веслувальники показали, як тренуються на драгонботі з ілюмінацією

  Зараз у Житомирі є дві локації для тренувань і спробувати себе у веслуванні на човнах "Дракон" може кожен бажаючий. Тренування є безкоштовними. Крім того, немає жодних обмежень за фізичною підготовкою, а для людей з інвалідністю підготували спеціальні човни.

  "У нас завжди було два місця тренувань – в парку Гагаріна і в Гідропарку, – каже Дмитро. – Поки в парку Гагаріна проводили реконструкцію набережної, ми чекали, коли зможемо вийти на воду. Тепер, коли там справа пішла до завершення, ми вже виходимо на тренування. Воно цікаве тим, що проходить увечері на човні, який ми обладнали різнокольоровими світловими елементами. Ми вклали декілька тисяч гривень в те, щоб все це працювало і ефектно виглядало. Інші наші човни знаходяться в Гідропарку. Зараз, коли світла пора доби коротка, то ми ходимо там тільки у вихідні, бо в Гідропарку надто темно і не так цікаво".

Житомирські веслувальники показали, як тренуються на драгонботі з ілюмінацією

  За час карантину в Гідропарку спортсмени облаштували тренажерну залу. Нині там регулярно проводять тренування по 20-30 членів команди за один раз. Вони здають загальну фізичну підготовку, до якої входять вправи зі штангою і біг. Дмитро Мороз говорить, що для членів команди ці тренування є обов'язковими і дуже важливими. Адже, щоб потрапити в збірну команди України, треба тримати високий рівень – не лише командний, а й свій власний.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework