1,2 млн грн з ковідного фонду: чиновника Житомирської ОДА спіймали на хабарі

1,2 млн грн з ковідного фонду: чиновника Житомирської ОДА спіймали на хабарі

  Правоохоронці затримали керівника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА за відкат при розподілі ковідного фонду.

   Чиновник вимагав хабара у розмірі понад 1,2 млн грн у генерального директора житомирської лікарні за закупівлю кисневого обладнання. За таку послугу політик просив 10% – 123 тис. грн.

  Посадовець встиг отримати 51 тис. грн. Його затримали після того, як він одержав другу частину грошей.

  Чоловікові повідомили про підозру за статтею 368 Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою КК України.

  Чиновнику загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

  Як пише Житомир.info, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко чекає на результати досудового розслідування щодо затримання на хабарі директора департаменту охорони здоров’я Миколи Суслика і лише тоді буде робити висновки. Станом на 22 січня від посади Суслика не відсторонили.

  Офіційний коментар голови Житомирської ОДА стосовно затримання директора департаменту охорони здоров'я розіслали журналістам в соціальній мережі.

  «У дійсності, вчора співробітниками Служби безпеки України за підозрою в отриманні неправомірної вигоди було затримано директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Наразі тривають слідчі дії. Чекаємо на результати досудового розслідування, після якого можна буде робити остаточні висновки. Більш детальну інформацію зможуть повідомити представники правоохоронних органів, які ретельно вивчають справу. Я впевнений, що слідство буде неупередженим, об’єктивним і швидким!», – йдеться в офіційному коментарі.

  Прессекретар голови ОДА Юрій Мельник у коментарі розповів, що на даний час Суслик не відсторонений від посади директора департаменту.

  «На даний час у Житомирської обласної державної адміністрації відсутні юридичні підстави для відсторонення керівника Департаменту охорони здоров’я від виконання службових обов’язків. Це може бути зроблено лише при наявності відповідного рішення суду. У разі його отримання Житомирська ОДА буде діяти у відповідності до чинного законодавства», - зазначив Юрій Мельник.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework