Хто отримає надбавки до зарплати: На Житомирщині вчителі початкових класів почали реєструватись для проходження сертифікації

Хто отримає надбавки до зарплати: На Житомирщині вчителі початкових класів почали реєструватись для проходження сертифікації

  19 січня розпочалася реєстрація вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2021 році. Про це Суспільному розповіла представниця Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева. За її словами, ті, хто успішно складає сертифікацію, отримує додатково 20 відсотків до посадового окладу.

   Людмила Марцева кореспондентам Суспільного розповіла, що сертифікація педагогічних працівників складається з трьох етапів:

  "До кожного наступного етапу допускаються учасники, які успішно пройшли попередній. У 2021 році в Україні зможуть пройти сертифікацію не більше 2000 вчителів початкової школи. У Житомирській області зможуть зареєструватися для проходження сертифікації 74 особи".

  Найбільшу кількість учасників, які минулого року пройшли сертифікацію, представив колектив Житомирської школи №28. Для вчителів початкових класів закладу це стало кроком до професійного зростання.Вчителька Леся Слободенюк зазначає:

  "Для мене сертифікація – це поштовх до нового, поштовх до покращення роботи і все це заради дітей".

  Вчительку початкових класів Олену Кравченко тішить той факт, що цьогоріч є тести, за якими вчителі зможуть підготуватися:

  "Я вважаю, що вчитель повинен знати запитання, щоб можна було підчитати, тому що обсяг запитань дуже великий".

   Для вчительки початкових класів Наталії Заремби участь у сертифікації розширила коло спілкування з колегами:

  "Сертифікація дала можливість комунікувати не тільки з колегами нашої школи, а й з колегами з інших шкіл Житомира. Вивчали мій досвід роботи: роботу з дітками, співпрацю з батьками".

  За словами директорки Житомирської школи №28 Яніни Глінчевської, всі троє вчителів початкової ланки закладу минулого року успішно пройшли сертифікацію:

  "Вони отримали 20 % до заробітної плати. Наступного року у них буде позачергова атестація".

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework