1100 доларів США за повернення обладнання для незаконного видобутку бурштину: На Житомирщині суддя, адвокат та слідчий вимагали хабар

1100 доларів США за повернення обладнання для незаконного видобутку бурштину: На Житомирщині суддя, адвокат та слідчий вимагали хабар

  За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури  затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно судді Олевського районного суду, адвоката та слідчого місцевого відділу поліції, які за неправомірну вигоду  повертали арештоване майно бурштинокопачам (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України.).

   Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній суддя за пособництва адвоката та у змові зі слідчим одного з відділень Житомирської поліції вимагали в особи 1100 доларів США. За гроші обіцяли повернути вилучені правоохоронцями автомобіль, мотопомпи та обладнання для незаконного видобутку бурштину.

  Досудове слідство здійснювало територіальне управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

  Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework