У Житомирі з січня 2021 року зросла ціна на воду

У Житомирі з січня 2021 року зросла ціна на воду

  З 1 січня 2021 року в Житомирі на 15,9 % зросли ціни на водопостачання та водовідведення. Покращити якість водопостачання "Житомирводоканал" планує навесні 2021 року, - інформує suspilne.media.

   Про це під час брифінгу повідомив директор "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін. За його словами, нові тарифи почнуть діяти з першого січня 2021 року, а покращення послуг житомиряни мають відчути навесні – коли очистку води проводитимуть через фільтри з активованим вугіллям.

  "На сьогоднішні наш тариф складає 25 гривень 40 копійок з ПДВ за один кубічний метр стоків і один кубічний метр води, – каже Андрій Нікітін. – По новому тарифу це вже буде коштувати 29 гривень 45 копійок. Для абонентів, у яких є або централізоване водопостачання тільки, або водовідведення тільки, то тариф буде 17 % на воду і 15% – на водовідведення".

  Зі слів Андрія Нікітіна, на зростання тарифу вплинуло кілька факторів:

  "По-перше, це видатки на погашення кредиту Світового банку. Другим компонентом є зростання прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Третій компонент – електроенергія. До сих пір не врегульовані відносини із зеленою енергетикою, а маніпуляції з Енергоатомом призводять до здорожчання електроенергії. Ще один компонент – це реагенти. З весни ми покращимо якість води, бо очистку здійснюватимемо через фільтри з активованим вугіллям, що прибере з води негативний вплив річки Тетерів у вигляді смаку та запаху. Також у нас зростають видатки на амортизацію основних засобів, тож, це ми теж не можемо не враховувати у тарифі".

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework