Подробиці загибелі від вибуху 24-річного чоловіка з Овруча: парубок попросив друзів піти, а сам спробував вставити чеку в гранату

Подробиці загибелі від вибуху 24-річного чоловіка з Овруча: парубок попросив друзів піти, а сам спробував вставити чеку в гранату

  Вибух, який пролунав у приватному будинку в місті Овруч, забрав життя молодого хлопця. Проте про трагедію стало відомо тільки вранці, коли товариш прийшов у гості до господаря і застав лише його охололий і понівечений труп.

   Напередодні увечері чоловіки разом проводили час у компанії двох симпатичних дівчат. Що ж сталося у тій веселій вечірці, чому пролилася кров і що, власне, вибухнуло – з’ясовували журналісти «Надзвичайних новин».

  Коли сусід Петро вранці почув крики на вулиці, він і гадки не мав, яка страшна трагедія сталася в будинку сусіда.

  «Зайшов у коридор, чую крики. То хлопчик і дівчинка прийшли до нього в гості. Я вискакую і питаю у них, що таке. Вони стоять ось тут обоє, кажуть – Міши немає», – розповів сусід.

  Те, що чоловік побачив у помешканні Михайла, вибило землю з-під ніг. На кухні та в коридорі все було залито кров’ю, а тіло господаря понівечене до невпізнаності.

  Михайло жив у ньому будинку разом зі своєю дівчиною. Напередодні увечері в гості до них прийшла ще одна пара. Приймали їх за пишним столом. Згодом друг пішов, а його супутниця залишилася. Усі були добряче «під мухою», коли сталося непередбачуване.

  «Він був у стані сильного алкогольного сп’яніння і біля 3.30 своїй співмешканці та її подрузі він наказав залишити житловий будинок. При цьому він погрожував підірвати ручну гранату», – розповів заступник керівника Овруцького відділення поліції Петро Бородій.

  Серед ночі налякані дівчата пішли геть, а Михайло залишився сам з гранатою в одній руці і висмикнутим запалом – у іншій. Що далі він робив із цими небезпечними предметами – достеменно не дізнається ніхто. Але за пів години після цього, жінка яка мешкає в сусідній половині будинку, почула дивний хлопок. Про те, що це був вибух гранати, вона дізнається лише вранці.

  «Йому 24 роки, молодий, добрий, порядний. А як усе сталося – я не знаю», – каже жінка.

  Про Михайла знайомі розповідають зі сльозами на очах. Кажуть, на його долю випало нелегке життя.

  «Гарна дитина, рано без мами лишився, ріс він з тіткою. Шкода дуже, гарна дитина була», – розповідає знайома хлопця.

  Експерти з’ясували, то рвонула у руках парубка граната РГД-5. Навіщо він її взагалі взяв у руки під час застілля – сусіди губляться у здогадках, припускають, що міг посваритися з дівчиною.

  Родичі загиблого хлопця спілкуються неохоче, але впевнені – що це точне не суїцид. Мовляв, причин для самогубства – жодних.

  «Це нещасний випадок. Навіщо розпускати плітки, що це він собі щось зробив? Дитина загинула. Приводів для самогубства у нього не було: він до Нового року готувався, уже все купив. Ремонт у кімнаті зробив», – розповідає родичка хлопця.

  У поліції за фактом загибелі парубка відкрили кримінальне провадження, розглядають різні версії, але основна – трагічна випадковість.

  «Швидше за все, йде мова про необережне поводження з бойовими припасами. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він не зміг назад вставити чеку і відбувся вибух», – розповів заступник керівника Овруцького відділення поліції Петро Бородій.

  Під час обшуку в помешканні Михайла правоохоронці знайшли ще одну бойову гранату – Ф-1. І ця – набагато потужніша. Відомо, що в АТО загиблий не служив. Місцеві подейкують, йому приніс її товариш.

  У поліції відкрили ще одне провадження щодо незаконного поводження з боєприпасами. Якщо доведуть причетність друга загиблого до зберігання гранат, йому загрожує кримінальна відповідальність.

Джерело: subota.online

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 30/12/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework