Нападника на олевського активіста чекають у суді через побиття і шахрайство

Нападника на олевського активіста чекають у суді через побиття і шахрайство

  Андрій Іванов, який 30 вересня напав на активіста і кандидата в депутати Олевської міської ради, постане перед районним судом за нанесення тілесних ушкоджень, а перед Житомирським обласним – за шахрайство з державними коштами.

 

  Про це повідомив керівник Олевського відокремленого підрозділу ГО «Стоп корупції» Олександр Ігнатьєв.

  Справу щодо нападу на активіста Олександра Ігнатьєва в Олевську скеровано до Олевського районного суду. Досудове слідство завершено.

  «Мені надіслали повідомлення з запрошенням до суду. Перше судове засідання відбудеться 22 лютого», - повідомив Ігнатьєв.

  Нагадаємо, Олександр Ігнатьєв став жертвою нападу. Замах на життя чоловіка здійснив Андрій Іванов, якого називають представником екснардепа Пашинського в регіоні. Іванов  несподівано вдарив активіста в обличчя після того, як той відвернувся.  Нападник одразу ж утік.  У результаті Ігнатьєв отримав струс мозку та перелом носа у двох місцях.

  Слідство за фактом заподіяння тілесних ушкоджень кандидату в депутати вели в Олевському відділенні поліції.  Начальник відділу поліції Ігор Григоришин повідомив журналістам «СтопКору», що нападник зізнався у скоєному.

  «Цього разу поліція і прокуратура спрацювали оперативно. Досудове слідство завершено без порушень строків, отже, справу щодо нападу на нашого активіста ніхто не блокував. Ми сподіваємось, що у суді так само оперативно буде ухвалене рішення», - прокоментували юристи «Стоп корупції».

  Крім того, як повідомив очільник олевського підрозділу «Стоп корупції», Іванова судитимуть також за розкрадання грошових коштів на будівництві модульних будиночків для прикордонників на кордоні з Білоруссю. Виявляється, Андрій Іванов разом із посадовою особою Житомирської митниці ДФС у 2018 році підробили офіційні документи та отримали з бюджету більш як 732 тис. грн за роботи, які взагалі не виконувались. Тобто  гроші отримали, а будиночки не побудували.

  «У межах процесуального керівництва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом підроблення службовою особою офіційних документів та пособництва у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах, скоєного директором ТОВ Фалькон Пауер Андрієм Івановим та інженером приватного товариства. (ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 27, ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України) За даними слідства, злочин скоєний у 2018 році, під час реконструкції за бюджетні кошти міждержавного автомобільного пункту пропуску «Майдан Копищенський», що в Олевському районі, а саме — обладнання службових модулів для проведення митного та прикордонного контролю», - повідомляє Ігнатьєв у статті на порталі «Олевськ онлайн» з посиланням на обласну прокуратуру.

  Цю справу розглядатиме Житомирський обласний суд.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework