У Житомирі всі охочі можуть погодувати павичей і коней на мультифермі

У Житомирі всі охочі можуть погодувати павичей і коней на мультифермі

  Поліський національний університет організовує безкоштовні екскурсії на власну мультиферму, де всі охочі можуть відвідати та погодувати тварин і птахів. На фермі є поні, кролі, декоративні кури, павичі, фазани, а наступного року туди планують завезти єнотів.

   Про це Суспільному розповіла заступниця декана з навчальної роботи технологічного факультету Поліського національного університету Діна Лісогурська. За її словами, мультиферма діє в межах навчальної лабораторії тваринництва, яка є структурним підрозділом кафедри виробництва продукції тваринництва.

  "Основним завданням навчальної лабораторії є забезпечення навчального процесу. Ведемо заняття, викладачі і студенти мають можливість проводити наукову роботу. Але не менш важливим завданням нашої лабораторії є також просвітницька діяльність серед населення. Тому ми й проводимо екскурсії для дітей. Це дуже важливо. І особливо для дітей, які живуть у місті, оскільки вони не мають можливості бачити вживу сільськогосподарських тварин. І навіть, якщо говорити про контактні зоопарки, які діють на території Житомира, то наша мультиферма має переваги над ними. Бо саме у нас утримують великих сільськогосподарських тварин – таких, як велика рогата худоба, коні, вівці, кози. Контактні зоопарки можуть тримати тільки дрібних тварин. Приміром, таких, як кролі".

Житомирський виш організовує безкоштовні екскурсії на власну мультиферму

  Наступного року на ферму планують придбати єнотів. Зараз же там живуть поні, фазани, кролики, кози, телята, корови, декоративні кури, павичі та інші тварини і птахи. Є серед них і голуби.

  "У нас є голуби-павичі – з розпущеними хвостами, – говорить завідувач лабораторією тваринництва Поліського національного університету Володимир Ткачук. – Є польський голуб і поштовий. Три породи. Ми створили нашу мультиферму для того, щоб показати відвідувачам, яким цікавим і різноманітним є тваринний світ".

Житомирський виш організовує безкоштовні екскурсії на власну мультиферму
Житомирський виш організовує безкоштовні екскурсії на власну мультиферму

  Також відвідувачі мультиферми можуть відвідати кінологічний майданчик та погратися з собаками. Завідувач лабораторією кінології Поліського національного університету Володимир Лойко каже, що це дуже корисний досвід, адже в психотерапії є навіть спеціальна програма, що має назву "каністерапія". В рамках цього виду терапії реабілітація відбувається саме за рахунок спілкування з собаками. Достатньо просто погладити щенят і вже морально відпочиваєш і розслабляєшся, особливо, коли мова йде про дітей, говорить Володимир Лойко.

Житомирський виш організовує безкоштовні екскурсії на власну мультиферму

  Вихователька спецшколи №2 Лариса Шевчук, яка прийшла на екскурсію зі своїми вихованцями, з цим твердженням теж погоджується. Каже, що цікаво було не тільки дітям, а і їй самій:

  "Таке відвідування тварин нашим дітям дуже потрібне. Бо для дітей це не тільки дуже цікаво, а ще й отримання позитивної енергетики. Сьогодні вони із задоволенням будуть обговорювати між собою і з батьками те, що побачили. І це триватиме, напевно, цілий тиждень. Більше скажу – цікаво і пізнавально було сьогодні і мені теж".

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework