Укравтодор протизаконно «злив» тещі «онурівця» 42 мільйони на аварійні роботи після китайців

Укравтодор протизаконно «злив» тещі «онурівця» 42 мільйони на аварійні роботи після китайців

  4 грудня Служба автомобільних доріг у Житомирській області підписала договір з ТОВ «Спец Комплект Постач» на закупівлю додаткових аварійних робіт на автомобільній дорозі М-06 Київ-Чоп км 129+600 – км 151+730 вартістю 41,55 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

   Замовник провів закупівлю без відкритих торгів. Обґрунтуванням переговорної процедури стала необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт після основного договору про закупівлю послуг з експлуатаційного утримання вартістю 96,58 млн гривень, укладеного із «Спец Комплект Постач» у травні 2019 року. При цьому, згідно з позицією Житомирської САД, аварійні роботи на ділянці вирішили закупити після того, як у жовтні цього року Укравтодор розірвав договір на реконструкцію траси М-06, укладений з китайською компанією «Sinohydro Corporation Limited», - пише nashigroshi.org.

  «В результаті візуального обстеження автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп (на м. Будапешт через мм. Львів, Мукачеве і Ужгород) км 129+600 – км 151+730 встановлено необхідність виконання аварійних робіт для забезпечення проїзду під час зимового утримання, які виникли в результаті незавершеної реконструкції автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп (на м. Будапешт через мм. Львів, Мукачеве і Ужгород) км 129+600 – км 151+730 і розірвання контракту Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) з Підрядником “Sinohydro Corporation Limited» – вказано в обґрунтуванні застосування переговорної процедури закупівлі.

  При цьому Замовник додав, що рішення про застосування закупівлі додаткових робіт прийняли також і на основі Припису Управління патрульної поліції в Житомирській області.

  За словами експертки платформи «Ліга антитрасту» Ганни Сулими, приписи поліції та розірвання контракту із китайською компанією не можуть вважатися достатніми підставами для обрання переговорної процедури закупівлі із «Спец Комплект Постач».

  «Проведення переговорної процедури в даному випадку може містити порушення Закону «Про публічні закупівлі», оскільки в обґрунтуванні замовника про обрання саме переговорної процедури відсутнє посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі», – вважає Ганна Сулима.

  При цьому ні Замовник, ні Підрядник не опублікували локальних кошторисів чи протоколу узгодження цін на матеріальні ресурси до договору, які б дозволили визначити вартість будівельних матеріалів, якими компанія буде здійснювати аварійні роботи.

  З початку року «Спец Комплект Постач», яка в основному бере участь у тендерах з експлуатаційного утримання доріг, отримала підрядів на 1,75 млрд гривень. Компанія виконувала також ремонтні роботи доріг, що перебувають на утриманні селищних рад. Вперше договір на поточний середній ремонт у системі Укравтодору «Спец Комплект Постач» підписала у кінці листопада – на ремонт дороги Т-18-17 Бережниця-Степань-Деражне-Клевань, замовником якого виступила Рівненська САД.

  Половина статутного капіталу у ТОВ «Спец Комплект Постач» належить Надії Кравс, тещі генерального координатора турецької групи компаній «Онур» в Україні Емре Караахметоглу. Його тесть – Петро Кравс, значиться директором ТОВ «Агросетон», яке входить до турецької  групи компаній «Онур». Ще 50% «Спец Комплект Постачу» належить Сергію Дяченку, який керує ТОВ на посаді директора.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework