Житомирська обласна лікарня не отримала гроші від Нацслужби здоров'я на лікування хворих на COVID-19

Житомирська обласна лікарня не отримала гроші від Нацслужби здоров'я на лікування хворих на COVID-19

  Житомирська обласна лікарня не отримала гроші від Нацслужби здоров'я на лікування хворих на COVID-19. Частину ліків пацієнти мусять купувати за власний рахунок. У Нацслужбі здоров'я пояснили причини такої ситуації.

   30 листопада обласна лікарня імені Олександра Гербачевського підписала угоду з Національною службою здоров'я України на отримання фінансового пакету для лікування хворих на COVID-19. Станом на 11 грудня гроші від Національної служби здоров'я до Житомирської обласної лікарні не надійшли. Про це Суспільному розповів генеральний директор лікарні Богдан Леськів. За його словами, на підставі угоди з Нацслужбою здоров'я України їх медзаклад має отримати 11 мільйонів гривень:

  "У понеділок, 30 листопада, ми отримали інформацію, що пакет підписали. По коштах: на сьогодні (11 грудня – ред.) жодної копійки від НСЗУ ми не отримали. Пацієнти лікуються за гроші, передбачені іншими пакетами. Вони отримують ту частину медичного забезпечення, яке передбачене для лікування терапевтичних хворих".

  Богдан Леськів каже, що обласна лікарня може стати четвертою у Житомирі, де лікують хворих на коронавірус. Для цього є киснева станція і 117 кисневих точок.

  Зараз лікарня приймає хворих, які потребують термінових операцій, а також – пацієнтів з інсультами, інфарктами, різними запаленнями. Діагностують у таких пацієнтів і коронавірус. Якщо транспортувати хворого на COVID-19 до інфекційного відділення неможливо, його лікують на місці. Частину грошей виділяє лікарня, решту – самі пацієнти.

  Анатолій Мізерний перехворів на COVID-19 з ускладненням. Лежав у реанімації. Сьогодні, 11 грудня, перший день, як його перевели до загальної палати. Чоловік каже, що довелося чималу суму витратити на ліки із сімейного бюджету.

  Власні гроші на лікування витратив і ще один пацієнт обласної лікарні Олексій Лавренов:

  "На момент лікування коронавірусу гроші частково давала держава, а частково деякі препарати купував за власні кошти. Не рахував, скільки втратив, але за час лікування сума набігла немала, бо мене лікували більше двох тижнів, і на кожен день потрібні були препарати".

  У Національній службі здоров'я України кореспондентам Суспільного пояснили: причина затримки – технічна. За словами представниці НСЗУ Лілії Гудзь, служба здоров'я гроші за минулий місяць платить вже в наступному місяці:

  "Спочатку вони надсилають звіт, ми перевіряємо їхні звіти і платимо їм гроші. Трохи більше 10 мільйонів від нас зараз знаходиться в казначействі. Там же і їхній звіт. Щойно казначейство виконає свої зобов'язання, вони отримають свої гроші".

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 14/12/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework