На вулицях Житомира встановили ще чотири острівці безпеки

На вулицях Житомира встановили ще чотири острівці безпеки

  Для безпеки пішоходів на вулицях Житомира встановили ще чотири острівці, які скорочують час перебування пішохода на дорозі. Ініціатором проекту став житомирянин Роман Кравчук, роботи профінансували з обласного бюджету.

  Суспільному Роман Кравчук розповів, що вартість кожного острівця, які встановили на різних вулицях Житомира – близько 50 тисяч гривень кожен. Будівельно-монтажні роботи фінансували з обласного бюджету.

  "В самій назві закладено функціональне навантаження цього "острівця безпеки", – каже Роман Кравчук. – Він для безпеки, причому, в першу чергу, для пішоходів, а не водіїв. Скорочується час перебування пішохода на дорозі, відповідно, скорочується час небезпеки. Якщо раніше треба було 10 метрів пройти, то тепер 2 рази по 4 метри. Вони ж стандартної довжини – півтора метра. Таких острівців в місті небагато – на Київській вулиці, на Параджанова, є ще біля "Глобала". Коли проходить капітальне будівництво дороги, то на вулицях, де більше, ніж дві смуги для руху, повинні бути острівці безпеки, на нерегульованих перехрестях. Людина, її життя і здоров’я є найбільшою цінністю держави. Цей проєкт фінансує облдержадміністрація".
 
 Телефоном керівниця департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Інна Хоменко розповіла, що замовником будівельних робіт зі встановлення цих дорожніх конструкцій є Житомирська міська рада, а виконавцем – департамент регіонального розвитку.
 

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework