На Житомирщині дві лікарні отримали від благодійників нові реанімобілі

На Житомирщині дві лікарні отримали від благодійників нові реанімобілі

  4 грудня Малинська міська лікарня та лікарня в Народичах отримала від благодійників з благодійного фонду "Рідне Полісся" нові реанімобілі. Автопарк Малинської лікарні не оновлювали останні 30 років.

   Про це Суспільному розповіла директорка Малинської міської лікарні Анна Копилова. За її словами, такий транспорт необхідний їхній лікарні:

  "Транспорт санітарний, яким ми транспортуємо хворих, 1994, 1993 і 1995 років. Щодня потрібен якийсь ремонт автомобілів. Ми замінюємо деталі, масло, тому що воно вилітає. По-друге, оскільки вони в нас застарілі, дуже багато йде на пальне. Потреба придбання, отримання транспорту в нас була нагальна. Склалась ситуація, що ми звернулись до благодійного фонду "Рідне Полісся".

На Житомирщині дві лікарні отримали від благодійників нові реанімобілі  Голова наглядової ради благодійного фонду "Рідне Полісся" генерал Петро Гаращук розповідає, що автомобілі їм передали зі Словенії:

  "Ми визначаємо, в яку лікарню привезти, де є потреба для перевезення хворих такими машинами. Допомога йде не від урядів, а від громадянського суспільства країн Європи і країн НАТО. У кожному автомобілі є ШВЛ, монітори, які дозволяють під час перевезення дивитися всі органи.

  Такий же автомобіль 4 грудня передали для Народицької лікарні.

  За словами завідуючої акушерсько-гінекологічним відділенням Наталії Полянської, реанімобіль для лікарні потрібен для вагітних жінок та новонароджених:

  "Трапляються такі ситуації в пологовому відділенні, коли народжуються недоношені дітки з важкою патологією і потрібно транспортувати їх на обстеження та лікування на 3-й рівень, тобто, в місто Житомир. Звичайно, повинна бути не просто машина, має бути обладнання. Тому цей автомобіль важливий, особливо для нашої служби".

На Житомирщині дві лікарні отримали від благодійників нові реанімобілі  Завідувач реанімаційним відділенням Малинської міської лікарні Руслан Єщенко каже, що автомобілі, які є у Малинській міській лікарні, призначені для транспортування пацієнтів середньої важкості, але для перевезення важкохворих потрібен був автомобіль зі спеціальним обладнанням:

  "Транспортували нас вій страх і ризик, бо автомобілі не забезпечені киснем, моніторами і дефібрилятором. Є таке правило золотого часу: чим скоріше довезеш, тим краще. Особливо якщо є важкий пацієнт, який потребує певного втручання, якого у нас немає. Наприклад, в Київ ми телефонуємо і вони їх беруть без проблем, але питання транспортування стоїть завжди. Наша задача – діагностувати, і, якщо ми не можемо справитись – відправляємо їх. В інститут нейрохірургії часто возимо, в інститут серцево-судинний".

На Житомирщині дві лікарні отримали від благодійників нові реанімобілі  Механік Федір Курдиш розповідає, що пацієнтів Малинської міської лікарні до інших лікувальних закладів транспортують три санітарних автомобілі, вік яких від 23 до 35 років:

  "Ця "Газель" вже не може транспортувати. У нас там ще "Toyota" і "Mercedes", але "Mercedes" вже 35-річний. Він раз проїхав у Житомир – і там щось підварити треба. Все зношене. Краще купити нову машину, як їх ремонтувати. На них стільки грошей іде... Хлопці і хочуть працювати, але немає на чому, возити хворих на них нереально".

  Валентин Бернадський 20 років працює водієм санітарного транспорту Малинської міської лікарні. Чоловік каже, що йому щодня доводиться транспортувати хворих. З Малина до обласного центру, за його словами, їхній старий автомобіль доїжджає за 2,5 години:

  "Їжджу повільніше, тому що машина жорстка і трясе хворого. Вона вже зношена, то те тарабанить, то інше, щось відпадає. Одні латки і шпаклівка".

 

Авторка: Аліна Домбровська

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework