У Житомирі 29 дітей з інвалідністю за гроші благодійників проходять сеанси з іпотерапії

У Житомирі 29 дітей з інвалідністю за гроші благодійників проходять сеанси з іпотерапії

  У Житомирі благодійна організація "Я – мама!" організувала збір грошей, за допомогою яких 29 дітей з інвалідністю безоплатно проходять сеанси з іпотерапії.

   Про це Суспільному розповіла голова організації "Я – мама!" Тетяна Смірнова. За її словами, збір грошей продовжується, адже ще 50 сімей чекають на зайняття з іпотерапії:

  "Організація "Я-мама!" вже 6 років поспіль організовує збори грошей на зайняття з іпотерапії для діток з інвалідністю. Саме для таких діток реабілітація повинна бути комплексною. Іпотерапія дає додатковий поштовх для розвитку. Цьогоріч, не зважаючи на пандемію, ми змогли оплатити 232 зайняття для 29 дітей з інвалідністю на загальну суму 60 тисяч 350 гривень".

   Директорка центру психофізичної корекції та стимуляції мови "Берегиня полісся" Олеся Марчук каже, що з організацією "Я-мама!" їхній центр працює вже декілька років:

  "У нас багато діток пройшли безоплатні зайняття з іпотерапії. Це дітки, які мають інвалідність. Іпотерапія – це метод реабілітації, в якому основним інструментом виступає спеціально підготовлений кінь та комплекс вправ, які індивідуально підібрані. І їх виконує дитина на коні під наглядом іпотерапевта".

   Учасниця оздоровчих сеансів Злата-Олександра Господарчук хворіє на фенілкетонурію та має проблеми зі спиною, каже інструкторка з іпотерапії Ольга Ткачук:

  "Ми працюємо з нею над осанкою. Укріплюємо їй м’язи спини, рук, ніг і намагаємося виправити сколіоз, бо у неї він наявний".

  Брат Злати-Олександри Ростислав Господарчук каже, що результат після занять з іпотерапії помітний:

  "Наразі вона навіть сама виправляється. Розумієте, я завжди робив їй зауваження, але наразі вона сама тримає осанку. І навіть після цих кількох сеансів помітні результати".

У Житомирі 29 дітей з інвалідністю безоплатно проходять сеанси з іпотерапії  Ольга Ткачук каже, що Злата-Олександра займається з конем Магнолією, яку привезли з Карпат і спеціально пів року навчали, щоб вона мала можливість брати участь в оздоровчих сеансах з іпотерапії:

  "Особисто я також помічаю зміни в осанці у Злати, порівняно з першим зайняттям, коли вона боялася та була трішки скутою. А сьогодні вона вільно себе почуває на конику. Мене і Магнолію вважає своїми друзями".

  Злата-Олександра Господарчук каже, що заняття їй подобаються:

  "Я відчуваю радість, веселощі. І знаю, що буду здорова і красива".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework