У Житомирі дівчина з вадами слуху виробляє об'ємні квіти з желе

У Житомирі дівчина з вадами слуху виробляє об'ємні квіти з желе

  У Житомирі 24-річна дівчина із вадами слуху власноруч виробляє об'ємні квіти з желе. У подальшому дівчина хоче перетворити це хобі на справу життя.

   Про це Суспільному розповіла 24-річна житомирянка з вадами слуху Дар'я Твардовська. За її словами, виробництво квітів її захопило:

  "Я навіть не пам’ятаю, коли почала їх робити. Зовсім нещодавно я побачила в Інтернеті і захопилася та закохалася в цю справу, тому вирішила для себе, що тут можна творити".

У Житомирі дівчина з вадами слуху виробляє об'ємні квіти з желе  На підготовку желейного полотна Дар'я Твардовська витрачає дві години часу:

  "Смакую його. Якщо добре за смаком, то заготовка готова і відправляю желе до холодильника застигати".

У Житомирі дівчина з вадами слуху виробляє об'ємні квіти з желе  Згодом, завдяки підігрітому молоку, харчовим барвникам, спеціальному приладдю, Дар’я робить квіти.

  У родині Твардовських троє дітей. Дар’я народилася першою і має інвалідність, каже мама Наталія Твардовська:

  "У 8-м місяців мені здалося, що щось не так. Коли ми почали виявляти, що не так, то нам сказали, що є туговухість і глухота. Був шок. Була істерика. Ну ви розумієте, як по іншому реагувати? Коли мамі говорять – ідіть оформлюйте інвалідність. Це дуже боляче. Але потім я зрозуміла, що, якщо Бог подарував нам цю дитину, то він розуміє, що ми впораємося з цим. І тому ми робили усе, щоб вона не відчувала себе якоюсь інакшою".

 

  Хист до малювання батьки помітили ще з дитинства. В спецшколі №2, де Дар’я отримувала освіту, досі є її малюнки, розповідає вчитель образотворчого мистецтва Сергій Загоруйко:

  "Дар’я ще в ті роки від усіх дітей відрізнялася. Вона завжди брала участь у шкільних виставках. У нас і досі в шкільному музеї і у мене в кабінеті висять у рамках її картини. Я вчитель образотворчого мистецтва, і я бачив, що в дівчини обов’язково в цьому напрямку щось зрушиться. Зображення в об’ємі. Мені навіть було складно здогадатися, що таким чином її творчість отримає продовження. І я вважаю, що вона певним чином перевершила свого вчителя. Я дуже тішуся цим".

 

  Наталія Твардовська каже, що її донька завершила художнє училище:

  "Вперше, коли вона вивчилася на кухаря-кондитера, вона малювала на шоколаді. Але згодом вона захотіла ще вивчитися на художника. Закінчила Львівське художне училище за фахом вітражиста. Вивчилася. Отримала диплом. Але був такий момент, коли вона сказала, що вітражистом працювати не буде, бо боїться скла. Щоб не порізатися, бо вона дуже тендітна. І оцей фах вітражиста вона перенесла в желе. В скло, але м’якеньке скло, з яким можна цікаво працювати".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework