У Малинське водосховище запустили осетрів 

У Малинське водосховище запустили осетрів 

  Відтепер у водоймі плаває рибка, пращури якої існували понад 250 мільйонів років тому і пережили динозаврів.

   Нині вона на межі зникнення, і зустрічається лише подекуди у Дунаї, Дністрі, верхів’ях Дніпра, Причорномор’і та Азовському морі. Всього в Україні залишилося чотири види осетрових. Тривалість життя кожного осетра у благоприємних екологічних умовах становить близько 100 років. Сподіваємось, популяція рідкісної риби приживеться у Ірші й не буде знищена мисливцями за чорною ікрою, - розповідають  "Малинські новини".

  Осетри занесені у Червону книгу України та міжнародного Червоного списку МСОП. Штраф за їх вилов становить 49 тисяч гривень. Крім того, зловмиснику доведеться сплатити компенсацію за нанесену шкоду в сумі 110 тисяч гривень за один екземпляр, попереджують активісти «Громади рибалок Малинщини», які 19 листопада й провели благодійну акцію із зариблення мальками осетрів, доставлених із Київщини. Всього запущено у водойму 100 особин, вагою 500-800 грамів. Оскільки один з трьох спонсорів дійства побажав залишитися невідомим, не будемо також називати імена інших.

  Тижнем раніше за фінансового сприяння компанії Вайдманн і «Юніграну» громадські активісти «Громади рибалок» запустили у водосховище 1150 кілограмів товстолобика, по 200 — білого амура і коропа.

  Невдовзі планується ще одна акція з поповнення головної водойми міста мальками риби.

  Приємно, що місцеві підприємства та меценати долучаються до такої важливої для врегулювання екологічного становища водних ресурсів справи. Між тим активісти закликають містян і жителів району не бути байдужими і допомагати боротися із браконьєрами.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework