У Житомирі у 90% шкіл навчаються за дистанційною або змішаною формою

У Житомирі у 90% шкіл навчаються за дистанційною або змішаною формою

  У Житомирі станом на 24 листопада у 90% шкіл навчаються за дистанційною або змішаною формою, тобто учні молодшої школи навчаються очно, а 5-11 класи вчаться дистанційно або позмінно.

  Про це Суспільному розповіла начальниця відділу з питань організації та забезпечення освітнього процесу міського департаменту освіти Раїса Кошевич. За її словами, директори шкіл рішення про формат навчання приймають самостійно, залежно від епідемічної ситуації та рішення педагогів і батьків:

  "У 90% шкіл навчаються на змішаній формі, тобто 1-4 класи як вчились, так і вчаться на очній формі, а 5-11 вчаться і дистанційно, і за змішаною формою – день через день або тиждень через тиждень".

У Житомирі 90% шкіл навчаються у дистанційній або змішаній формі  У школі №36 на навчання вийшли всі учні. Директорка школи Олена Кулініч каже, що в них виявили лише кількох хворих на коронавірус дітей та вчителів, а перед прийняттям рішення про відновлення навчання консультувались з батьками та вчителями:

  "Початкова школа у нас навчається окремо на території 21-ого садочка, ще два класи у нас навчаються на території школи, але в іншому приміщенні, тобто у нас такі умови, що всі учні мають відокремлені приміщення. Нині ми ввели другу зміну, якої у нас раніше не було, і закріпили за кожним класом конкретну аудиторію. Кожен клас знає свій вхід. У нас учні, які навчаються на першому поверсі, заходять ось цими дверима, для інших поверхів у нас ще є два входи, тобто діти не перетинаються".

 

  Вчителі та батьки дітей ліцею №25 вирішили залишитися на дистанційній формі навчання. Молодша школа залишається на очній формі, а старшокласники, як і раніше, навчаються дистанційно. Таке рішення прийняли більшістю голосів батьків та вчителів, каже директор ліцею №25 Павло Позняков:

  "Можна говорити, що є всі підстави і базис для якісного освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання. Головне – вибрати правильний шлях, правильну платформу і налаштування – налаштування батьків, дітей на позитивний і якісний результат. Я думаю, що тоді спільними зусиллями не на 100%, хоча ми цього прагнемо, але на відсотків 85 ми зможемо забезпечити виконання всіх передбачених державних стандартів".

 

Автор: Дмитро Поліщук

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework