До кінця року у Коростені може запрацювати лабораторія з ПЛР-діагностики: приміщення є, персонал навчають і шукають обладнання

До кінця року у Коростені може запрацювати лабораторія з ПЛР-діагностики: приміщення є, персонал навчають і шукають обладнання

  До кінця 2020 року у Коростенському діагностичному центрі може запрацювати нова лабораторія, в якій проводитимуть ПЛР-діагностику. З державного бюджету передбачено понад 6 мільйонів на обладнання.

  Про це 23 листопада під час онлайн-брифінгу розповіла заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, відповідаючи на питання журналістів, - інформує zhitomir.info.

  «Для відкриття додаткових лабораторій потрібно тр складові: перша – приміщення, в якому можна розмістити лабораторію, друга складова – персонал, яким зможе здійснювати цю роботу і третя складова – це наявність ПЛР-обладнання. Є реальна можливість відкрити таку лабораторію в Коростенському діагностичному центрі для того там є відповідне приміщення, яке потребує незначних зусиль з приводу поточного ремонту, а також персонал, який зараз проходить навчання. З державного бюджету нам передбачено 6 мільйонів 950 тисяч додаткової субвенції для того, щоб ми могли придбати додаткове обладнання для здійснення ПЛР-досліджень. Плануємо, що в цьому році до кінця року ми зможемо відкрити ще одну точку, яка буде повністю покривати Коростенський район, Олевський район, Овруцький район і дасть нам змогу не так далеко возити і суттєво збільшити кількість ПЛР-досліджень. Зараз цей етап проходить підготовку попередню, ми вишукуємо це обладнання, ми готуємо приміщення і навчаємо людей. До кінця року сподіваюсь, що ми зможемо проводити на території Житомирської області не менше 3 000 разом з лабораторним центром, додаткових ПЛР-досліджень», – зазначила Наталія Остапченко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework