Житомирщина входить до трійки лідерів за швидкістю тестувань на COVID-19

Житомирщина входить до трійки лідерів за швидкістю тестувань на COVID-19

  Житомирщина входить до трійки лідерів в Україні за швидкістю тестувань на COVID-19. Від моменту тестування до підтвердження хвороби в середньому йде від однієї до півтори доби.

   Про це Суспільному повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора Житомирського обласного лабораторного центру Юрій Лутай:

  "Середня швидкість виготовлення тестів у нас – півтори доби. Все залежить від того, коли привезуть тести, якщо зранку, то висока вірогідність того, що наступного ранку вони будуть готові. Якщо ж ввечері, а до нас з усієї області звозять до 21.00, то привезений в цю пору тест попадає в роботу наступного дня. Все залежить від часу привезення. Існує ще такий фактор, який гальмує темпи проведення тестування, – це якість забору матеріалу".

  Для подальшого збільшення обсягів ПЛР-тестувань у вірусологічну лабораторію обласного центру закуповують нове високопродуктивне обладнання.

  "Ми вже придбали дві автоматичні станції для екстракції нуклеїнових кислот. Одна вже працює, а іншу, яка пришвидшить роботу лабораторії і ми зможемо додатково робити ще приблизно зразків 300, запускаємо з понеділка. Зараз у нас потужність, в середньому, 1100 за добу, а будемо робити 1400. Ще плануємо закупити дві станції і до кінця року вийти на результат 2000 зразків за добу", – говорить Юрій Лутай.

  Як йдеться у повідомлені на сайті Житомирського обласного лабораторного центру, адміністрація лабораторного центру разом з обласною владою ведуть перемовини щодо укладання угод з приватними лабораторіями області щодо закупівлі послуг з ПЛР-тестування. Вирішується також питання щодо відкриття вірусологічної лабораторії в Коростені на базі обласного міжрайонного діагностичного центру.

  На сьогодні 99% всіх ПЛР-тестувань в області здійснює Житомирський обласний лабораторний центр, 1% – вірусологічна лабораторія Житомирської міської дитячої лікарні.

Житомирщина входить до трійки лідерів за швидкістю тестувань на COVID-19Texty.org.ua
Житомирщина входить до трійки лідерів за швидкістю тестувань на COVID-19

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework