Бердичівлянка сім років чекає зниклого під час Революції Гідності сина. ВІДЕО

Бердичівлянка сім років чекає зниклого під час Революції Гідності сина. ВІДЕО

  Матір майданівця Ірина Савченко 7 років чекає на повернення зниклого під час Революції Гідності бердичівлянина Сергія Новицького. Увесь цей час мама та дружина безрезультатно його шукають.

   Додому до Ірини Савченко кореспонденти Суспільного прийшли у день її народження. Жінка каже, що це сьомий день народження, який вона відзначає без наймолодшого сина:

  "Я одного сина поховала, другого, а це третій, який пропав безвісті. Розумієте, що це значить для мене сьогодні? Можливо, я зараз спілкуюсь, він побачить мене, згадає. Хоча за цей час, за 7 років, які його немає, я вже так постаріла, що він мене не впізнає".

На Житомирщині мати 7 років чекає зниклого під час Революції Гідності сина  Ірина Савченко каже, що востаннє голос сина чула її невістка. Сергій поговорив із вагітною дружиною та трирічним сином і кинув слухавку:

  "І коли вже почалися розстріли на Майдані, він жінку відправляє до матері, раптово. Вона поїхала у Харків до своїх батьків. Вона не знала, яка причина тому всьому. І він поїхав на Майдан. Він нікому нічого про те не сказав. Останній телефонний дзвінок був до дружини. Вона мені розповідала про те, що він дуже плакав. Казав: "Дай, я хочу почути сина Іллюшу, хочу поспілкуватися з ним". І коли він почув голос сина, почав плакати і виключився. Це була остання їх розмова".

  За словами Ірини Савченко, до пошуків її сина долучились рідні, друзі, та поліція. На першу річницю Майдану жінка поїхала у Київ.

  "Я приїхала заздалегідь і стояла просто на майдані, там, де всі фотографії загиблих були. Служба йшла і я стояла поряд. Підійшов до мене чоловік один і каже: "Хто вам цей хлопець?" Розумієте, в мене був такий стан, що я вже взагалі нічого не могла сказати. Я запитала чи він його бачив, а він каже: "Так, він мене витягнув коли мені зламали ребра. Він мене витягнув". Я їздила на Майдан на Різдво, на Багатий вечір. Я там провела цілий день. Я звідтіля поїхала така спокійна. Я їхала така знервована туди, а звідти – спокійна. Я з ним ходила просто по вулиці, з ним спілкувалася, не бачачи його", – розповіла Ірина Савченко.

 
 

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework