На Житомирщині СБУ викрила корупційну схему під час проходження габаритно-вагового контролю

На Житомирщині СБУ викрила корупційну схему під час проходження габаритно-вагового контролю

  Співробітники Служби безпеки України викрили посадовця Управління Укртрансбезпеки Житомирщини на систематичному отриманні хабарів від автоперевізників за приховування порушень під час проходження габаритно-вагового контролю.

  За попередніми даними слідства, організував корупційну схему головний спеціаліст підрозділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті. За щомісячну винагороду зловмисник гарантував приватним підприємцям кількох регіонів безперешкодний проїзд вантажівок територією області, заздалегідь повідомляв про місця знаходження екіпажів вагового контролю, а також у телефонному режимі вирішував проблемні ситуації з колегами.

  За оперативними даними, вартість місячного «абонементу» становила у середньому 10 тисяч гривень з кожного автоперевізника. Разовий безперешкодний проїзд коштував півтисячі гривень. Гроші посадовець отримував готівкою та на зарплатну картку. Крім того підприємці щомісяця «дарували» зловмиснику талони на пальне.

  Оперативники спецслужби задокументували кілька епізодів отримання посадовцем неправомірної вигоди.

  У межах відкритого кримінального провадження організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

  Також до кримінальної відповідальності притягнуто керівника одного з підприємств-перевізників. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

  Тривають слідчі дії.

  Документування схеми проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework