Нардеп від Житомирської області просить президента відновити роботу військового шпиталю у Новограді-Волинському

Нардеп від Житомирської області просить президента відновити роботу військового шпиталю у Новограді-Волинському

  Народний депутат Дмитро Костюк, обраний у Новоград-Волинському мажоритарному окрузі №65, направив президенту Володимиру Зеленському запит щодо відновлення роботи Новоград-Волинського військового шпиталю та створення на його базі реабілітаційного центру.

   За направлення запиту депутати проголосували на пленарному засідання 6 листопада 2020 року – 286 «за», - інформує zhitomir.info.

  «Військовий шпиталь у Новограді-Волинському був сформований у 1937 році. У кінці 2013 року на території Новоград-Волинського гарнізону було призупинено функціонування військового шпиталю А-1063. І це тоді, коли в Новограді-Волинському розміщена 30-а окрема механізована бригада, 12-ий окремий полк оперативного забезпечення, 54-ий окремий розвідувальний батальйон, 181-ий окремий батальйон тилового забезпечення, об’єднаний міський військовий комісаріат та підрозділ військової служби правопорядку, особовий склад яких фактично залишився без належного медичного забезпечення, а на стаціонарне лікування чи для підтвердження групи інвалідності хворих потрібно доставляти у військові госпіталі за сотні кілометрів від Новограда-Волинського», - йдеться у зверненні.

  Нардеп наголошує, що 30-а бригада в наслідок війни, яка вже шість років триває в Україні, втратила понад 250 військових, а понад 1300 отримали серйозні поранення.

  «Лише у Новограді-Волинському районі біля 2 тис. поранених, контужених та інвалідів АТО/ООС, які потребують реабілітації. Загалом таку потребу мають більше 10 тис. військовослужбовців укрупненого Новоград-Волинського району», - зазначає Дмитро Костюк.

  Він зазначає, що шпиталь знаходиться на балансі Новоград-Волинської КЕЧ і перебуватиме під охороною до 30 жовтня 2020 року. Відмова від охорони призведе до розкрадання та знищення, що в подальшому вплине на суму ремонту та відновлення роботи шпиталю.

  Народний депутат просить президента розглянути запит та посприяти його невідкладному практичному вирішенню – відновленню повноцінної роботи військового шпиталю в м.Новоград-Волинський та створення на його базі реабілітаційного центру. Костюк також просить в разі негативної відповіді надати офіційну інформацію про те, чому це не можливо.

  Станом на 17 листопада відповідь на депутатський запит на парламентському сайті не оприлюднена.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework