Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині

Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині

  У листопаді 40-річній житомирянці Наталії Дідківській, яка має рідкісне захворювання аденокістозна карцинома малої слинної залози, робитимуть операцію в Німеччині.

   Про це Суспільному розповіла матір житомирянки Тамара Кравчук. За її словами, оперувати жінку в Україні лікарі не взялися:

  "Я телефонувала своїй донці, яка знаходиться наразі у Дортмунді. Вона там проходила два місяці обстеження. До кінця цього місяця вона буде прооперована. У Німеччині Наташа наразі з чоловіком. Він поїхав також, бо в неї нервовий стан. І вона не так переживає за себе, як за життя своїх дітей".

Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині  Дітей у Наталії троє. Наразі вони в Україні і ними опікується бабуся.
Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині  "Цілий рік у неї боліло горло. Вона ходила у нашу клініку і їй ставили діагноз хронічний тонзиліт. Після того, як минув рік, у Києві не могли зробити біопсію. Нас направили в Одесу. Там зробили біопсію і поставили діагноз – аденокістозна карцинома малої слинної залози", – сказала Тамара Кравчук.
Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині  Керівник обласного стоматологічного медичного об'єднання Всеволод Солдатов розповів, що аденокістозна карцинома слинної залози – це злоякісне новоутворення слинних залоз, яке може розвиватися у великих та малих слинних залозах:

  "Маленькі слинні залози знаходяться по всій порожнині рота, в піднебінні, на губах, на щоці. Враховуючи, що це місця з дуже гарним кровопостачанням та лімфопостачанням, злоякісні пухлини нашої зони вкрай небезпечні і вкрай швидко прогресують. Ще одна з відмінностей – 50% цих пухлин дають віддалені метастази. В легені, в хребет, в таз і так далі . Крім того, у 50% випадків втручань і комбінованого лікування буває рецидив. Тобто пухлина доволі агресивна. У Житомирській області за останні 4 з половиною роки було 60 випадків злоякісних новоутворень слинних залоз. З них 35 випадків – занедбаних, тобто 3, 4 стадія, які, в принципі, не оперуються. Рідкісним випадком є розвиток пухлини у під’язиковій залозі. Безпосередньо в Житомирі відсутня щелепно-лицева онкохірургія, у зв’язку з тим, що невелике населення області. Це недоцільно. Це все ж таки мають бути хірурги, лікарі, які оперують багато, оперують кожен день і не одного пацієнта. Лікування за кордоном – складне лікування, складні хірургічні втручання, дороговартісні і хіміо, і променева терапії".

Житомирянці з рідкісним захворюванням у листопаді робитимуть операцію в Німеччині  Житомирянка Тамара Кравчук каже, що грошей на операцію їхній родині не вистачає:

  "Це захворювання про яке мало хто знає і навіть німецькі лікарі рідко з ним зустрічаються. У Німеччині її оперуватимуть дві бригади хірургів. Тому що, частину язика, яку вони будуть відрізати, а це одна третя язика, будуть зашивати м’язами з руки, а вже руку – м’язами з ноги. Після операції повинно пройти 6 тижнів. І в неї ще 6 тижнів буде променева терапія. ЇЇ роблять лише у Німеччині у двох клініках. Тому це дуже дорого і дуже довго. Операція коштує 60 тисяч євро. Ми продали дві машини і позичили у кредит гроші у знайомих. На операцію ми позичили. А тепер нам сказали , що ця променева терапія буде коштувати ще дорожче, ніж операція – це ще 60 тисяч євро на променеву терапію – їх зовсім немає".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework