Як організовано забір аналізів для тестування COVID-19 у житомирських поліклініках

Як організовано забір аналізів для тестування COVID-19 у житомирських поліклініках

  Кожного дня кількість хворих на COVID-19 стрімко зростає, відповідно, збільшується кількість охочих перевіритися на наявність вірусу в організмі.

  13 листопада Житомир.info вирішив подивитися, як організований забір аналізів у житомирських поліклініках.

  У дитячій поліклініці за один день роблять близько 80 ПЛР-тестів.

  «Ми знаходимося біля дитячої поліклініки Корольовського району. Тут ми проводимо обстеження дітей та дорослих, ПЛР-діагностика. Зараз розгалужені потоки людей. Здорові діти підіймаються по пандусу і заходять в дитячу поліклініку. З цього входу проходять обстеження щодо ПЛР-діагностики. Проплата проводиться через термінал. З 8:00 до 10:00 термінал працює лише для людей, які проплачують ПЛР-діагностику. Після термінал відкритий і доступний для всіх пацієнтів, які звертаються до нашої поліклініки. Діагностику ми проводимо того ж дня і видаємо на руки. Якщо є позитивний результат, ми повідомляємо людині по телефону і по результат приходить здорова людина – це родичі або інша людина, яка отримує посвідчення. Після – людина з цим заключенням звертається до сімейного лікаря», – розповідає директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Володимир Галайба.

 

  На відміну від дитячої лікарні, в поліклініках № 1 та №2, де роблять ІФА-тести, немає окремого входу. Зокрема, в поліклініці на вулиці Велика Бердичівська для того, аби перевіритися, чи хворі ви на коронавірус, треба стояти в черзі поруч з пацієнтами, які прийшли до вузькопрофільних лікарів.

  Подібна ситуація й в поліклініці по вулиці Лесі Українки: спільний вхід, каса та маніпуляційна у загальному коридорі.

  Те, що медичні заклади є потенційним місцем, де можна заразитися на COVID-19, не заперечують у міській раді. Натомість радять житомирян йти у поліклініки у крайньому разі.

  «У нас є жіночі консультації, які розташовані на Лесі Українки та на Великій Бердичівській, але по часу вони мають бути розмежовані. Є входи, але на Бердичівській, ви бачили, є один й інший вхід, але це одна вхідна група, це зрозуміло. Там є скринінг. Якщо є можливість не здавати тест, краще не йти, але ситуації, коли потрібно робити всі обстеження, але кожна людина має зважувати ризики. Звертаюся до наших мешканців, жителів, пацієнтів: телефонуйте, якщо не можете додзвонитися, є кол-центри, якщо є змога не йти, не йдіть. У нас є практика викликів додому, і наші бригади, так звані, виїжджають. Якщо це важкі пацієнти, або якщо пацієнт не може дістатися, будь ласка, телефонуйте, сімейний лікар це фіксує і виїжджає лікар», – говорить заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

  Крім того, в муніципалітеті нагадують, що не варто забувати про надмірне навантаження та з розумінням ставитися до роботи медичного персоналу, який відтепер працюватиме й у вихідні дні.

  «Є питання навантаження на сімейних лікарів та на наші поліклініки, де знаходяться наші амбулаторії ПМСД. В першу чергу, це наші поліклініки на Великій Бердичівській та Лесі Українки. В понеділок поліклініка на Лесі Українки буде розвантажена шляхом того, що одна з амбулаторій, а це близько 20 тис. населення, переїжджає на Покровську, 159. Це нова амбулаторія створена, вони будуть працювати, тому частина пацієнтів буде спокійно окремо обслуговуватися у свого лікаря. Ми хочемо працювати й у суботу та неділю, щоб розвантажити наших сімейних лікарів і амбулаторії. Вже від завтра, субота та неділя, з 9:00 до 18:00 год. всі наші локації будуть працювати», – каже Марія Місюрова.

  Зважаючи на ситуацію в поліклініках, де здійснюють забір матеріалів для діагностики коронавірусу, нагадаємо, що у приміщенні обов’язково потрібно одягати маску, дотримувати дистанції, а також бажано продезінфікувати руки після контакту з різними поверхнями.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework