У Житомирі розпочали реконструкцію каналізаційної станції

У Житомирі розпочали реконструкцію каналізаційної станції

  У Житомирі за гроші Світового банку розпочали реконструкцію каналізаційної станції, яку не оновлювали 47 років. Загальна вартість реконструкції 2,8 мільйонів євро.

   Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрій Нікітін. За його словами, реконструкцію планують завершити через рік:

  "Ми зараз говоримо про грантові кошти, 2,8 мільйони євро, за рахунок яких ми зробимо повну реконструкцію головної каналізаційної станції нашого міста. Це заміна насосного обладнання, заміна запірної арматури, повна автоматизація, диспетчеризація, заміна трубопроводів".

У Житомирі розпочали реконструкцію каналізаційній станції  Андрій Нікітін додає, що після зупинки роботи насосної станції та відключення водопостачання в місті каналізаційні стоки все одно надходять, хоч і в зменшених кількостях:

  "Жахливо буде, якщо каналізаційна станція повністю вийде з ладу і зупиниться. Тоді ми не зможемо постачати воду місту. Місто перебуватиме в стані екологічної катастрофи, тому що відкачати всі стоки міста здатна тільки ця насосна станція".

У Житомирі розпочали реконструкцію каналізаційній станції  У цеху каналізаційної станції почали демонтаж старого фундаменту трубопроводу. Насоси та двигуни станції працюють незмінно майже 50 років, розповів керівник каналізаційної станції Олександр Рудницький:

  "Зношення старого обладнання критичне. Нове обладнання буде більш економічним . Ми менше будемо платити за електроенергію, буде менше аварійних робіт, менше викидів у річку. Наше місто відчує якість цієї роботи".

У Житомирі розпочали реконструкцію каналізаційній станції  Протягом місяця "Житомирводоканал" прийматиме нове обладнання від закордонних виробників, каже Андрій Нікітін:

  "Саме зараз тривають підготовчі роботи для будівництва компактної трансформаторної станції, щоб перейти на лінію низької напруги. Додатково до цього ми плануємо замінити великий магістральний трубопровід, довжиною 5,5 км, діаметром 1000 мм, який буде транспортувати всі стоки нашого міста на новозбудований майданчик очисних споруд №2".

  Каналізаційну станцію планують повністю реконструювати у наступному році.

 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 13/11/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework