Дорога Київ - Житомир - Рівне М-06 може стати платною

Дорога Київ - Житомир - Рівне М-06 може стати платною

  В Україні відкриють платні дороги. Вчора відбулась презентація програми для потенційних інвесторів, повідомляє у Telegram міністр інфраструктури Владислав Криклій.

   Про це інформує gazeta.ua.

  "6 ділянок доріг, відібраних для потенційних пілотних проєктів, реалізують в рамках Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі. Спільно з Укравтодором, Світовим банком і IFC їх презентували сьогодні 310 учасникам із 43 країн світу та 38 компаніям потенційних інвесторів", – каже чиновник.

  Йдеться про ділянки доріг протяжністю в 1,5 тис. км, а саме Харків - Дніпро - Запоріжжя M-29, M-04, M-18; Бориспіль - Полтава М-03; Херсон - Миколаїв М-14; Київ - Житомир - Рівне М-06; Ягодин - Ковель - Луцьк М-07, М-19; Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв M-04, H11.

  Ці автошляхи сполучають 10 областей України, де живуть 12 млн мешканців. "Державно-приватне партнерство – це "дороги в розстрочку", коли держава залучає приватні інвестиції у будівництво, а інвестор реалізує проєкт за свої гроші та після здачі дороги в експлуатацію отримує платежі від держави. Це вигідно усім", – говорить міністр інфраструктури.

  "Всі проєкти передбачають подальше утримання дороги інвестором протягом наступних 20-25 років. А це додаткові інвестиції, що в рази перевищують початкові. Перші 6 пілотів відбирались таким чином, щоб досягнути максимального економічного ефекту від вкладених коштів і щоб якомога більше українців відчули покращення дорожньої інфраструктури", – пояснює Владислав Криклій.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 10/11/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework