За три квартали бюджет Житомирської міської ОТГ недоотримав майже 86 млн грн, - фіндепартамент

За три квартали бюджет Житомирської міської ОТГ недоотримав майже 86 млн грн, - фіндепартамент

  За підсумками трьох кварталів 2020 року бюджет Житомирської міської об’єднаної територіальної громади виконаний на 94%, недоотримали 85,8 млн грн.

  Про це 4 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук, - інформує zhitomir.info.

  «За 9 місяців бюджет недовиконаний на 85,8 мільйона гривень, або виконаний на 94%. У порівнянні з 9 місяцями 2019 року маємо зростання на 7,1%. Аналогічна ситуація по показниках спеціального фонду, хочу сказати, що ту всі показники виконані – по бюджету розвитку, по цільовому фонду і фонду природи. У порівнянні з попереднім періодом минулого року також маємо позитивну динаміку без врахування разових продаж. В цілому доходи від річного показника виконані на 71%. На сьогодні у нас в бюджеті заплановані планові показники 110% до попереднього року. Маємо факт 7,1%, ми за дев’ять місяців втратили майже 179 мільйонів, за рік це може бути близько 200 мільйонів гривень втрат», - пояснила директор фіндепартаменту Діна Прохорчук.

  Вона також зауважила, що місцеві бюджети по Україні за три квартали зросли в середньому на 3,5% до попереднього року, бюджети в Житомирській області – на 4,6%, а бюджет Житомирської міської ОТГ – на 7,1%.

  «Якщо дивитися поквартально, то в І кварталі ми мали зростання майже 19%, ІІ квартал – 0%, без зростання, ІІІ квартал – 3,7%.Якщо порівнювати з іншими обласними центрами, то по місту Чернівці динаміка взагалі від’ємна – 98,8%, по інших – максимум до 8% зростання, тобто ми десь посередині», - зазначила Діна Прохорчук.

  По видатках бюджет виконаний на 65,7%, всі видатки профінансовані в повному обсязі, заборгованості по загальному фонду немає, всі капітальні видатки профінансовані. Керівниця фіндепартаменту висловила сподівання, що 2020 рік вдасться закінчити з мінімальною заборгованістю.

  «Але для цього має працювати бізнес, враховуючи ті умови, які склалися, інакше навіть захищені видатки нам буде дуже важко профінансувати», - наголосила головуюча на засіданні заступниця мера Світлана Ольшанська.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework