У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці

У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці

  Жителі ОСББ в Житомирі встановили паркан на вулиці Шолом-Алейхема, перекривши хід до церкви, і хочуть приватизувати частину загородженої вулиці. Своє рішення мотивують тим, що житомиряни, які відпочивають поруч, на так званій "барній стійці" по вулиці Кафедральній, влаштували у їхньому дворі імпровізований туалет.

   Про те, що хід перекрито парканом, Суспільному розповіла житомирянка Анна Богун. Вона не змогла дістатися Подільської церкви, шлях до якої пролягає через вулицю Шолом-Алейхема. Анна Богун каже, що планує зняти документальний фільм про Житомир, для цього досліджує історичні об’єкти рідного міста:

  "Хотіла б зняти що-небудь для ютуба документальне про Житомир. І от я ходжу, перевіряю локації, дивлюся. В гуглі побачила, що є вулиця Шолом-Алейхема, якою можна пройти до Свято-Успенського архієрейського Собору, але чомусь мені на перешкоді став ось цей паркан".

У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиціУ Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці  Юрій Тишинський працює неподалік, говорить, що за його спостереженнями, хвіртка для сторонніх зачинена постійно:

  "Людям теж не подобається, що у них ходять понад вікнами. Тут двояке враження. Якби була нормальна дорога, тут би люди такого не робили, але тут якась тропа, яка заросла, тому люди прийняли таке рішення".

У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці  Голова ОСББ Ольга Яковлєва суспільному розповіла, що паркан встановили рішенням зборів співвласників будинків:

  "Ми дозволів не брали, а створили вуличний комітет згідно закону про самоврядування .І поставили міську раду до відома, що є вуличний комітет, є таке рішення. Ми – народовладдя. Чому ми перегородили прохід? Головна причина в тому, що понад 15 років тому в Житомирі виникла так звана "барна стійка" по вулиці Кафедральній. Туди приходить молодь – вони вживають алкогольні напої, їдять, а в туалет приходять, на жаль, до нас. Тут все було в "кучах", виходячи з дому, ми не могли спокійно пройти повз ці "міни".

У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиціУ Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці

   За словами краєзнавця Геннадія Махоріна, цей паркан не вписується в історичну забудову в середмісті Житомира:

  "Ця територія на Замковій горі мала бути перетворена в історико-археологічний комплекс, і вулиця Шолом-Алейхема теж мала належати до цього комплексу, як найкоротший шлях до Подільської церкви. У цій церкві було охрещено Олега Ольжича, Миколу Сціборського та багатьох інших наших відомих діячів. Подільська церква випадає із екскурсійного маршруту, тому що підійти до неї коротким шляхом неможливо".

У Житомирі жителі ОСББ встановили паркан, перекривши хід, і хочуть приватизувати частину вулиці

   Огорожа залишиться на місці, каже Ольга Яковлєва. Також, з її слів, мешканці будинків мають намір приватизувати частину вулиці Шолом-Алейхема:

  "Є закон про приватизацію землі, і нам ОСББ дозволяє приватизувати. І ми у майбутньому приватизуємо. Ми доб’ємся позбавлення статусу вулиці. А далі ми наведемо тут красу, будете приходити і насолоджуватися. Якщо ви дійсно зробите прекрасну вулицю тут, ми за пів години заберемо наші  ворота, немає проблем".

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework