На Житомирщині ще одна лікарня перевантажена хворими на COVID-19

На Житомирщині ще одна лікарня перевантажена хворими на COVID-19

  У Коростені міська лікарня перевантажена хворими на COVID-19 – 105 пацієнтів на 100 ліжок. Для надання допомоги хворим на коронавірус залучили вузькопрофільних лікарів – хірургів, травматологів і медиків з місцевої поліклініки, оскільки персоналу не вистачає.

  Про це Суспільному розповіла медична директорка Коростенської міської лікарні Ірина Довгошиєнко. За її словами, нині всі корпуси лікарні переобладнанні для лікування та обстеження хворих на COVID-19:

  "Залучили лікарів з діагностично-консультативного центру, вузьких спеціалістів – кардіоревматологів, урологів. Проблема в тому, що не вистачає приміщень в плані і підозр, і безпосередньо місць для хворих на коронавірус. Працювати важко, цілодобово працюють у нас 5 бригад, але потихеньку справляємось. Вчора ввечері (27 жовтня) у нас вже була невелика черга з машин "швидкої допомоги" і черга від людей також".

  Виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я обладміністрації Сергій Березовський говорить, що нині всі лікарні області, які приймають хворих на коронавірус, заповнені на 100 і більше відсотків. Станом на зараз таких лікувальних закладів 17, нині направили документи для того, аби хворих на COVID-19 приймали ще чотири лікарні "другої хвилі".

  "Іншого виходу немає, – каже Сергій Березовський. – Там доставляються нові ліжка, додаткові палати відкриваються і везуть в ті лікарні, що визначені для лікування хворих. Ми відправили лист до керівника робіт про відкриття ще чотирьох лікарень з так званої "другої хвилі". При помаранчевому і червоному рівнях припиняється всяке планове лікування, госпіталізація за виключенням невідкладних станів, а також лишається лікування онкохворих та приймання пологів".

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework