У хаскі, якого в Житомирі власниця «трусила» з вікна 7 поверху, діагностували забої, результати передали поліції

У хаскі, якого в Житомирі власниця «трусила» з вікна 7 поверху, діагностували забої, результати передали поліції

  У цуценяти, якого власниця 27 жовтня вивісила з вікна 7 поверху і трусила вниз головою, діагностували забої м'яких тканин задніх кінцівок.

  До інциденту тварина вже мала проблеми з опорно-руховою системою – такий висновок після огляду собаки надали ветеринари місцевої клініки, до якої звернулися волонтери, - розповідає zhitomir.info.

  «У стабільному стані з ознаками аліментарного гіперпаратиреозу та з ознаками порушення вітамінно-мінерального обміну в організмі тварин та з ознаками забоїв м'яких тканин тазових кінцівок. По-перше, це і для психічного стану тварини це дуже велика травма, стрес та шок, для опорно-рухової системи це теж не дуже добре, оскільки до інциденту були проблеми з опорно-руховою системою: в неї є проблеми з кісточками, суглобами. І те, що її намагаються викинути – це теж свого роду травма», - розповідає лікарка-ветеринарка Катерина Кухаренко.

   Сьогодні цуценям опікується Олександра. Проте це тимчасово, адже волонтери хочуть знайти для тварини сім’ю. Кажуть: охочих виявилося дуже багато, проте собака спершу має пройти курс лікування.

  «Звати її Вікі, їй приблизно чотири місяці, але по характеру вона дуже не схожа на хаскі. Наскільки я знаю, ця порода дуже активна, неспокійна, тим більш це цуценя, але поводиться вона не так. Вчора вона була дуже квола й ще вона кульгає», - говорить волонтерка Олександра Кравчук.

  Результати попереднього обстеження собаки направили до поліції. Вони можуть вплинути на кваліфікацію злочину.

 «Висновки щодо стану тварини, щодо стану, в якому вона була на момент її вилучення, на даний час до поліції надійшли лише попередні.Кінцеве заключення буде передано ветеринарним лікарем лише після того, як тварині буде надано необхідно допомогу. Саме стан тварини, стан травмування тварини – один з ключових моментів у кваліфікації події і при відкритті кримінального провадження було враховано попередні висновки щодо травмування собаки. Покарання визначає суд, в межах санкцій статті, за якою відкрито кримінальне провадження. Кримінальне провадження відкрито за статтею 299 ККУ «Жорстоке поводження з тваринами», - повідомила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework