У Бердичеві школи та дитсадки переходять на дистанційне навчання

У Бердичеві школи та дитсадки переходять на дистанційне навчання

  Про це окремо було зазначено на скликаному у міській раді засіданні ТЕБ та НС. Зачитуючи прийнятий комісією проект рішення заступник міського голови зупинявся майже після кожного пункту, аби комісія могла вносити пропозиції, адже питання більш ніж важливі і від цього залежить життя бердичівлян на найближчі 2 тижні, поки місто перебуватиме у червоній зоні.

   На рахунок обмеження відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів, виступила заступник міського голови Валентина Адаменко. Вона зазначила, що ще з 15 жовтня в учнів загальноосвітніх шкіл Бердичева розпочались канікули. Це раніше, аніж планувалося, бо тоді була рекомендація МОЗу. Проте важливою причиною став і той факт, що, по суті, не вистачало вчителів для проведення уроків. Відбувалося вже різке поширення захворюваності серед педагогічного складу у вигляді не лише коронавірусної інфекції, а й бронхо-пневмонії, двосторонньої пневмонії. Так само хворіти почали і діти, - повідомляє rio-berdychiv.info.

  До 30 жовтня в школах планувалися ще канікули, але, зважаючи на віднесення Бердичева до червоної зони, у понеділок діти до шкіл ще не підуть. Тобто до кінця цього тижня ще тривають канікули, а наступний тиждень навчання проходитиме дистанційно – до 06 листопада. Це попередньо, до наступного зонування, яке має відбутися через 2 тижні.

  Щодо дитячих садочків, то вихованці мали розпочати їх відвідування з цієї середи. Причина – заключна дезінфекція закладів, адже у багатьох з них розташовувалися виборчі дільниці. Але, знову ж таки, через «червону зону» цей термін буде продовжено попередньо до кінця наступного тижня. За цей час, як зауважила Валентина Адаменко, буде проведено і дезінфекцію, і кварцування, і решту необхідних санітарних заходів. Нині ж, вже з цього понеділка, садочки працюють дистанційно.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework