Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність використання 180 га земель водного фонду вартістю понад 31 млн грн

Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність використання 180 га земель водного фонду вартістю понад 31 млн грн

  Вжитими заходами представницького характеру Бердичівська місцева  прокуратура повернула до державної власності три земельні ділянки водного фонду площею 180,3 га вартістю понад 31 млн грн, розташовані  на території Вчорайшенської сільської ради Ружинського району.

  Відтак, наразі відповідні органи державної влади, з метою наповнення місцевого бюджету, можуть передати ці земельні ділянки в оренду на законних підставах.

  Йдеться про те, що сільськогосподарське відкрите акціонерне товариства  (СВАТ), ставши під час приватизації державного підприємства його правонаступником, продовжило користуватися земельними ділянками водного фонду, які не підлягають приватизації.

  Згодом СВАТ було реорганізовано у товариство з додатковою відповідальністю (приватна форма господарювання), проте продовжувало використовувати земельні ділянки водного фонду на підставі державних актів на право постійного користування земель, які свого часу були видані ще державному підприємству.

  За позовом Бердичівської місцевої прокуратури Господарський суд Житомирської області виніс рішення про припинення незаконного користування земельними ділянками водного фонду. Однак відповідач звернувся до апеляційної інстанції.

  Наразі Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав обґрунтовану позицію прокуратури та рішення суду першої інстанції про скасування державних актів на право постійного користування земельними ділянками водного фонду (51,8 га, 65,7 га та 62,8 га) у Ружинському районі та їх реєстрації.

  Апеляційний суд дійшов висновку, що, відповідно до чинного законодавства,  державні акти на право постійного користування земельними ділянками водного фонду видавалися державному підприємству. З припиненням діяльності державного підприємства відбулося і припинення права постійного користування зазначеними ділянками водного фонду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework