На Житомирщині розглядають можливість переведення 2 лікарень суто під лікування хворих на COVID-19

На Житомирщині розглядають можливість переведення 2 лікарень суто під лікування хворих на COVID-19

  Обласне керівництво розглядає можливість переведення Житомирської міської лікарні №2 та Станишівської районної лікарні суто під лікування хворих на COVID-19.

  Про це 26 жовтня під час брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, - повідомляє suspilne.media.

  За її словами, наразі по області середня завантаженість ліжок, виділених для лікування хворих на коронавірус, складає 78 %:

  "Це дуже високий показник. Дійсно, місць ліжкового фонду не вистачає. Але справа не тільки в ліжковому фонді – потрібно його збільшувати, але необхідно підвести кисень до цих ліжок, чим ми зараз і займаємося. На сьогодні ми вже отримали і перерахували на районні лікарні першої та другої хвилі, які займаються лікуванням хворих на коронавірус, 18 мільйонів 400 тисяч гривень для того, щоб вони мали змогу і ресурс забезпечити киснем свої лікарні, а також підвести кисень на додаткові ліжка там, де це необхідно. Ще минулого тижня керівник робіт підписав розпорядження про те, що ми рекомендуємо Житомиру перевести другу міську лікарню повністю під лікування хворих на коронавірус. Також мова йде про Станішівську районну лікарню – її ми теж пропонували перевести повністю на лікування хворих на коронавірус".

  Наталія Остапченко каже, що за потреби кількість ліжок збільшуватимуть, але до вирішення цього питання потрібно підходити комплексно. До виділених ліжок потрібно підвести кисень і забезпечити заклади медичним персоналом. З останнім, за її словами, в області наразі теж є проблема, бо лікарі зараз мають навантаження в два-три рази більше, ніж зазвичай.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework