На Житомирщині виготовили волокно з опалого листя, яке перетворили на папір

На Житомирщині виготовили волокно з опалого листя, яке перетворили на папір

  На Житомирщині виготовили волокно з опалого листя для чергової партіі – півтори тонни промислового паперу. Першу тонну отримали ще минулого року, після чого виправили помилки, і нинішній продукт вже відповідає поставленим вимогам та має необхідні механічні характеристики.

 

На Житомирщині виготовили волокно з опалого листя, яке перетворили на папір

  Про це Суспільному розповів генеральний директор ТОВ "RE-leaf PAPER" Валентин Фречка. Саме він і є розробником технології виготовлення паперу з падолисту. За його словами, ця ідея з'явилася у нього в одинадцятому класі, коли він працював над науково-дослідницькою роботою для конкурсу-захисту малої академії наук. Згодом Валентин Фречка отримав патент і його розробкою зацікавилися на Житомирському картонному комбінаті, а вже за рік випустили першу тонну паперу з опалого листя.

  "Ще через рік з усіма доопрацюваннями ми отримали півтори тонни промислового паперу із щільністю 90 та 100 грамів на квадратний метр, товщиною 0,2 міліметри та значенням опору продавлювання 285 кілопаскалів", – розповів Валентин Фречка. За його словами, вдалося досягти ідеальних параметрів, які відтворюють увесь спектр можливостей листяного волокна.

На Житомирщині виготовили волокно з опалого листя, яке перетворили на папір  Валентин Фречка каже, що на потужностях Житомирського картонного комбінату листя переробляється на волокно, а виробничий цикл організовує Цюрупинська паперова компанія:

  "В результаті конвертингу з виготовленого паперу плануємо отримати паперові пакети і листи формату А3 та А4".

  У планах також виготовлення картону і паперового посуду та налагодження сталого виробництва паперу з опалого листя.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework