Інфекційне відділення житомирської міської лікарні №2 заповнене на 100 відсотків

Інфекційне відділення житомирської міської лікарні №2 заповнене на 100 відсотків

  В інфекційному відділенні міської лікарні Житомира №2 перебуває 154 пацієнти, при тому що відділення розраховане на 150. Проблем із киснем та кисневим обладнанням лікарня поки не має, але бракує лікарів-інфекціоністів.

   Про це Суспільному розповів генеральний директор міської лікарні №2 Ігор Кухарук. За його словами, для забезпечення киснем медзаклад підписав договір на встановлення великої ємності, аби не користуватися балонами, які потрібно змінювати кожні пів години.

  Що стосується завантаженості лікарні, то ситуацію поки тримають під контролем, але не знають, як довго зможуть це робити.

  "Зараз ми два дні звільняємо хворих – відправляємо їх додому, а потім готуємося до наступних трьох днів ургенції, – каже завідувач інфекційним відділенням лікарні Олесь Кутній. – В ці три дні ми приймаємо все місто. І ймовірність дуже висока, так як захворюваність росте, то можна спрогнозувати, що ми можемо витримати тільки два дні. Я не знаю, чи витримаємо ми третій день. Чи вистачить хворим місця".

  Більшу проблему в лікарні вбачають у відсутності інфекціоністів – зараз хворих на короновірус лікують інші вузькопрофільні фахівці – хірурги, травматологи, кардіологи. Втім, за кілька років роботи в інфекційному відділенні ці фахівці можуть втратити свою основну кваліфікацію, каже Ігор Кухарук:

  "В будь-якій спеціальності, якщо ти раптом якийсь період часу не працюєш, навики втрачаються. Якщо лікар-хірург довго перебуватиме в такому відділенні, то і кваліфікація його однозначно втрачається, потім важко наздоганяти".

  Ігор Кухарук каже, що до роботи потрібно підключати також лікарів сімейної медицини. Кожен має робити справу, але нині, за його словами, ротації також потрібно робити.

 

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework