У разі погіршення епідситуації на Житомирщині до роботи в лікарнях залучатимуть студентів-медиків

У разі погіршення епідситуації на Житомирщині до роботи в лікарнях залучатимуть студентів-медиків

  Якщо епідеміологічна ситуація на Житомирщині погіршуватиметься, до роботи в лікарнях будуть залучати студентів-медиків старших курсів. Студентів залучатимуть до роботи на добровільних засадах.

   Про це Суспільному розповів в.о. начальника обласного управління охорони здоров'я Сергій Березовський. За його словами, наразі в Житомирській області є дефіцит лікарів інфекціоністів та лікарів анестезіологів. Директори лікувальних закладів, де не вистачає лікарів, запрошують до роботи колег, які вже вийшли на пенсію, чи з інших лікарень, де менше навантаження. Медсестер та санітарів у лікарнях області достатньо, але якщо епідситуація погіршиться, то до роботи в лікарнях залучатимуть студентів-медиків:

  "Передбачається залучення студентів старших курсів медичних інститутів, і якщо буде бажання в студентів наших медичних коледжів, а це буде суто на добровільних засадах, то прийдеться і їх залучати до боротьби з коронавірусом. Роботи вистачає всім – і лікарям, і середньому медичному персоналу, і санітаркам. Тобто, навантаження на весь медичний персонал дуже велике".

  За словами Сергія Березовського, з початку епідсезону на COVID-19 в Житомирській області захворіло близько 11 тисяч людей, з яких 600 – медичні працівники. За вересень всі медичні працівники, які були задіяні у лікуванні хворих на коронавірус, отримали надбавку 300%. Сергій Березовський каже, що кількість звільнень медиків через небезпечні умови праці в лікарнях області наразі не є масовою:

  "Цифрами я не можу ці чутки підтвердити. Так, є певна втома серед медичних працівників, тому що навантаження дуже велике. Реєструється велика кількість хворих – і амбулаторних, і стаціонарних. Але щоб через це люди звільнялися – лікарі і медсестри – таких масових фактів я не знаю. Чисельність медичних працівників у нас стабільна. Так, у нас не вистачає лікарів-інфекціоністів, тобто, лікарів терапевтичного профілю, але звільнень немає через те, що є ризик заразитися".

 

Авторка: Ольга Степуренко

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework