У жовтні райсуд у Житомирській області виніс два вироки за жорстоке вбивство кішок

У жовтні райсуд у Житомирській області виніс два вироки за жорстоке вбивство кішок

  У смт Лугини Житомирської області районний суд розглядав справу щодо жорстокого поводження з тваринами: чоловік кухонним ножем перерізав шию кішці. За скоєне кримінальне правопорушення уродженця села Старі Новаки засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком.

  Вирок Лугинського районного суду щодо вказаної кримінальної справи був винесений 1 жовтня 2020 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 5 жовтня, - пише zhitomir.info.

  Злочин був скоєний 30 травня цього року. Чоловік посварився зі своєю співмешканкою і, розлютившись, схопив кішку на кличку Маркіза, взяв ножа та пішов на подвір’я будинку. Там жорстоко розправився з твариною – перерізав їй шию.

  «30 травня 2020 року, близько 21 години, ОСОБА_1, перебуваючи на подвір`ї будинку за адресою АДРЕСА_1, в якому мешкає разом зі своєю співмешканкою ОСОБА_2 та її неповнолітнім сином ОСОБА_4, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з ОСОБА_2, діючи умисно, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують загально прийняті норми моралі та принципи щодо поводження з тваринами, зневажаючи охоронювані законом права тварин, із застосуванням жорстких методів, з метою подальшого вбивства тварини, впіймав кішку на прізвисько «Маркіза », яка проживала в їх будинку, та взявши ніж на кухні будинку пішов на подвір`я будинку. Перебуваючи на подвір`ї будинку за місцем проживання, діючи умисно, ОСОБА_1, зневажаючи загальноприйняті в суспільстві норми моралі щодо ставлення до тварин, порушуючи встановлену законом норму про заборону вчинення дій, що суперечать принципам захисту тварин від жорсткого поводження із застосуванням жорстоких методів, які вчиняються особливо болючим способом, ножем перерізав шию кішці, внаслідок чого тварина загинула», – йдеться у матеріалах суду.

  Зазначено, що допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому проступку, передбаченого ст. ч.1 ст.299 КК України, визнав у повному обсязі, щиро розкаявся. Він повністю погодився з обвинуваченням та запевнив, що виправиться і такого вчиняти не буде.

  Зрештою, суд ухвалив визнати чоловіка «винуватим у скоєнні кримінального проступку, передбаченого за ч. 1 ст. 299 КК України та призначити покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі. На підставі ч. 4 ст. 70, ст. 72 КК України, шляхом часткового складання до призначеного покарання приєднати невідбуту частину покарання за вироком Лугинського району Житомирської області від 10.07.2020 та остаточно призначити до відбуття ОСОБА_1 покарання у виді 3 (трьох) років і 6 (шести) місяців побавлення волі. Відповідно до ст. 75 КК України ОСОБА_1, звільнити від відбування покарання із випробуванням з іспитовим строком тривалістю 2 (два) роки і 6 (шість) місяців».

  15 жовтня 2020 року Лугинський районний суд виніс вирок стосовно аналогічної кримінальної справи: уродженець смт Жовтневе втопив у відрі з водою дві чужі кішки. Злочин скоїв з метою помсти власниці тварин.

  Скріншот з вироку Лугинського районного суду

  Обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному проступку визнав повністю та зазначив, що вищевказані дії він скоїв через недотримання потерпілою правил утримання домашніх тварин, зокрема, правил їх вигулу.

  Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 299 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік. Однак, відповідно до ст.75 КК Українизвільнив його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework