У Коростені на Житомирщині стався вибух біля офісу кандидата на посаду міського голови: невідомі закинули гранату

У Коростені на Житомирщині стався вибух біля офісу кандидата на посаду міського голови: невідомі закинули гранату

   У Коростені 20 жовтня біля офісу кандидата на посаду Коростенського міського голови Юрія Виговського пролунав вибух, невідомі закинули на дах будівлі гранату. Юрій Виговський балотується шляхом самовисування. 

   Про це повідомили на Facebook-сторінці газети "Древлянська Громада" (м. Коростень), де Юрій Виговський є головним редактором. 

  “О 5:15 ранку в нашому місті, в готелі "Коростень" біля офісу кандидата на посаду міського голови м. Коростень - Юрія Виговського, пролунав вибух. В результаті вибуху пошкоджені вікна. Чекаємо на поліцію щодо розслідування. Будемо слідкувати за розвитком подій разом...P:S. Виявляється поліція на місце події приїжджала, зробили фото і поїхали! Тепер чекаємо на оперативну групу”, – йдеться у повідомленні.

  У коментарі ОПОРІ Юрій Виговський розповів, що пов'язує цю подію зі своєю участю у місцевих виборах. 

  “Я в першу чергу і однозначно це пов'язую з тим, що я є кандидатом на посаду міського голови, оскільки я вже балотуюсь вдруге і в 2015 році я зайняв друге місце. В принципі я був серйозним конкурентом нині діючій владі, меру. Сьогодні рейтинг мій високий, активність висока, штаб працює на повну потужність і чесно кажучи, мені дуже прикро, що це сталося і погроза життю є. Це наше офісне приміщення, воно знаходиться на другому поверсі готелю “Коростень” і граната закинута, на скільки мені стало відомо, біля вікон мого офісу, як кандидата. Там над офісом є парапет на який закинули гранату і вона підірвалася. Але завдяки тому, що це було о 05.15 ранку і нікого в офісі не було і обійшлося без жертв. Повибивало вікна, пошкодило поверхню будинку. Працювали піротехніки, слідчі і підключились місцеві працівники СБУ. На якому рівні розслідування я поки не знаю, ситуація напружена і дуже складна. Є погрози з боку людей, є посіпаки, які ходять і агітують, а така фізична погроза сьогодні перший раз”, – зазначив Юрій Виговський. 

  На сайті ГУНП у Житомирській області після 16.00  20 жовтня опублікували інформацію про інцидент.  

  “20 жовтня до поліції надійшло повідомлення від дирекції одного з готелів райцентру про пошкодження чотирьох вікон на одному з поверхів. На місці події працювали слідчо-оперативна група відділу та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП. Відкрито кримінальне провадження. Поліцейські провели ретельний огляд місця події та зафіксували пошкодження частини даху приміщення першого поверху та скла у кількох вікнах другого. За попереднім висновком фахівців, це могло статися через застосування гранати, закинутої на дах одноповерхової прибудови готелю. Нині ця інформація перевіряється у ході подальших експертних досліджень. Водночас встановлено, що ніхто з людей не постраждав. Попередня кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські проводять заходи для встановлення причин та причетних осіб. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років”, – повідомляють в поліції. 

Ірина Кирилович, комунікаційниця ОПОРИ у Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework