У Житомирі батьки учнів виступили проти облаштування у школі виборчої дільниці

У Житомирі батьки учнів виступили проти облаштування у школі виборчої дільниці

  Батьки учнів, котрі навчаються у школі №5, виступили проти облаштування у цьому навчальному закладі виборчої дільниці – не хочуть, аби діти знову навчалися дистанційно.

   Про це кореспондентам Суспільного розповіла мама двох школярів – першачка та другокласника – Анна Нікуляк. За її словами, через задіяння школи під виборчу дільницю діти у цей період знову муситимуть вчитися дистанційно:

  "Наші діти і так не навчаються в нормальному режимі. Старший мій зараз навчається через день. Це не навчання, а тут ще і залишити їх на дистанційне? Тобто, я, як мама, не маю права зайти до школи, а як вибори, то всі мають право зайти. Я не можу бути впевнена, що після цих виборів буде проведена достатня дезінфекція. У нас є дуже багато установ, які мають велику територію, той самий кінотеатр "Жовтень". Чому саме садочки, чому саме школи? Тим паче в такий складний час, в карантин? Можна, наприклад, намети поставити. У нас є багато приміщень "безхозних", де можна проводити вибори".

У Житомирі батьки учнів виступили проти облаштування у школі виборчої дільниці  Директорка школи № 5 Жанна Кононеко каже, що рішення про облаштування виборчих дільниць в школах приймав Кабмін. Що стосується дистанційного навчання, то, за її словами, воно напередодні та після виборів убезпечить школярів від ризику інфікування:

  "Вибори відмінити ми не можемо. Для безпеки дітей це навчання буде дистанційне. Тому що саме в ці дні на виборчі дільниці приходитиме велика кількість людей, які дізнаватимуться, чи є вони в списках, будуть питання і по кандидатах в депутати. Саме з цієї причини на 2 дні раніше школи переходять на дистанційне навчання, щоб убезпечити дітей. І навіть в понеділок, 26 жовтня, щоб ми змогли продезінфікувати, привести приміщення в порядок, школи будуть робити повне генеральне прибирання, для того, щоб зробити школу безпечною для дітей та працівників".

У Житомирі батьки учнів виступили проти облаштування у школі виборчої дільниціГолова Богунської територіальної виборчої комісії Наталія Якубова в коментарі Суспільному зазначила, що по Богунському району міста Житомира нараховується 64 виборчі дільниці, 30 з яких – в дошкільних, шкільних та лікарняних закладах. За її словами, рішення було прийнято на законодавчому рівні – визначені дільниці у школах і садочках працюють на кожних виборах.
 
 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework