Скільки офіційно хворих на COVID-19 у житомирських університетах та чи закриватимуть під час карантину гуртожитки

Скільки офіційно хворих на COVID-19 у житомирських університетах та чи закриватимуть під час карантину гуртожитки

  Житомирські університети перейшли на дистанційне або змішане навчання. У закладах запевняють: на цей час адміністрація не має права примусово виселяти студентів з гуртожитків і таких випадків не фіксували.

 Також розміщення виборчих дільниць у гуртожитках жодним чином не вплине на допуск та перебування студентів, - про це йдеться у матеріалі zhitomir.info.

  «У нас студенти магістратури першого, другого курсів навчання вже давно переведені на дистанційне навчання. Всі великі потокові лекції студентів першого, другого, третього, четвертого курсів також переведені у дистанційний режим. Для цього виділені конкретні дні, що повністю у студентів лише дистанційний день, в який, наприклад, лише лекції. Лише практичні та лабораторні заняття відбуваються в університеті. Ми обмежили вхід сторонніх осіб в гуртожитки, але студенти проживають в гуртожитку. У нас не заселені в гуртожитку студенти магістратури (через брак вільних місць, – ред.), а так проблем з гуртожитком у нас немає, нарікань не було», – розповідає проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Олена Денисюк.

 

  Щотижнево університети звітують перед Міністерством освіти щодо кількості хворих на COVID-19 серед співробітників та студентів.

  «В університеті в принципі ситуація нормальна, за офіційною інформацією захворювань і відповідно до листів, які надходили в університет з конкретними фактами, у нас хворіє шість студентів, але до кінця тижня вони мають вийти на навчання. Стосовно працівників, сьогодні офіційно підтверджено один факт серед викладачів, але вже викладач отримав негативний тест і буде виходити на роботу. І була також інформація у нас по співробітнику у кінці серпня, але він хворів і його не було на роботі», – додає проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Олена Денисюк.

  Поліський національний університет повністю на дистанційному навчанні з 15 жовтня по 15 листопада. Через це кількість студентів у гуртожитках зменшилася майже в п’ять разів.

  «В нашому Поліському університеті 5 гуртожитків. На початок навчального року було заселено 1412 студентів. І коли вже з 15 жовтня почалося дистанційне навчання, у гуртожитку проживає 309 студентів. Відповідно у березні були рекомендації МОН щодо недопустимості примусового виселення з гуртожитків, і студенти, по бажанню, проживають у гуртожитках. Починаючи з березня у нас було зареєстровано два працівники з обслуговуючого персоналу, які вже одужали та працюють, і чотири студенти, з яких три вже одужали, один на самоізоляції. Коли був виявлений серед студентів COVID-19, то вся група була переведена на дистанційне навчання», – говорить проректор Поліського національного університету Юрій Демяненко.

  У Житомирському державному університеті ім. І. Франка дистанційне навчання розпочалося відсьогодні, 19 жовтня, і триватиме воно по 15 листопада.

  «Студенти уклали договори, тому студентів не виселяють, заяв на виселення немає жодної. У вересні ми мали один випадок (захворювання на COVID-19, – ред.), але студентка не приступила до навчання, тому університет не відправили на карантин. 15 жовтня по обіді ми отримали лист щодо захворювання однієї з викладачів нашого університет, яка перебуває на лікуванні, перебіг відбувається в легкій формі», – каже ректор ЖДУ ім. І. Франка Галина Киричук.

  У листі Міністерства освіти та науки керівникам закладів від 12 жовтня йдеться про те, що студенти, які виїжджають з гуртожитків у період з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року, мають бути звільнені від оплати за проживання за цей період.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework