Середня захворюваність на COVID-19 у Житомирській області становить 252 недужих на 100 тис. населення – більше, ніж по Україні

Середня захворюваність на COVID-19 у Житомирській області становить 252 недужих на 100 тис. населення – більше, ніж по Україні

  У Житомирській області захворюваність на COVID-19 перевищила середню по Україні: на кожні 100 тисяч населення фіксують 252 випадки.

   Про це 19 жовтня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко, - передає zhitomir.info.

  «За останній тиждень кількість інфікованих на COVID-19 у Житомирській області становила 1459 осіб. Кількість ПЛР-досліджень, проведених обласним лабораторним центром, – 4174. Захворюваність на 100 тисяч населення – 252 особи. Це, до речі, вищий показник, ніж середній по Україні. Середній по Україні становить 190. Завантаженість ліжок на сьогоднішній день становить 44,4%. Одужало за останній тиждень 680 осіб і, на жаль, померло 18», – такі статистичні дані навела Наталія Остапченко.

  В.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський наголосив, що за весь період пандемії в області лабораторно підтвердили 10096 випадків коронавірусної хвороби. Станом на 19 жовтня кількість активних хворих (які лікуються амбулаторно або у стаціонарних умовах) становить 4414 осіб.

  Відповідаючи на запитання журналістів, Наталія Остапченко пояснила ситуацію з поставкою балонів з киснем до районних лікарень. Вона зазначила, що кисню у лікарнях дійсно бракує, але в держбюджеті передбачено понад 18 млн грн, які спрямують для медустанов Житомирської області.

  «Що стосується поставки кисню, ми зараз маємо деяку тривогу стосовно цього, але сьогодні Урядом вирішується питання щодо збільшення обсягів кисню. А що стосується фінансової допомоги, державним бюджетом передбачено для Житомирської області 18 млн 400 грн для лікарень, які сьогодні закуповують кисень і лікують хворих на COVID-19. Так що питання фінансове буде вирішено стовідсотково. І я сподіваюсь, що перебоїв з киснем у нас не буде. Сьогодні є деякі тривожні сигнали, але ми це питання тримаємо на контролі і будемо вирішувати», – запевнила заступниця голови ОДА.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework