Прокуратура Житомирщини наполягає на припиненні незаконного користування в комерційних цілях майже 100 га сільгоспугідь державної власності

Прокуратура Житомирщини наполягає на припиненні незаконного користування в комерційних цілях майже 100 га сільгоспугідь державної власності

  Бердичівською місцевою прокуратурою у ході опрацювання інформації щодо цільового використання земельних ділянок, переданих в постійне користування Любарському професійному ліцею, виявлено факт порушення інтересів держави в особі Міністерства освіти і науки України.

  Установлено, що у жовтні 2019 року Любарським профліцеєм укладено з товариством з обмеженою відповідальністю договір на користування земельними ділянками площею 99,6 га вартістю майже 17 млн грн для вирощування сільськогосподарської продукції на умовах підряду.

  Значну площу сільгоспугідь товариство використовувало в комерційних інтересах, засіваючи поле кукурудзою з метою отримання прибутку.

  Таким чином, договір укладено з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки землі, що у постійному користуванні профліцею, належать до державної власності і можуть використовуватися винятково для забезпечення організації навчально-виробничого процесу.

  Бердичівською місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, заявлено позов до професійного ліцею та приватного товариства про визнання недійсним договору на вирощування сільськогосподарської продукції на умовах підряду та повернення земельної ділянки державної форми власності навчальному закладу.

  Ухвалою Господарського суду Житомирської області у справі відкрито провадження.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework