Черговий скандал на бронетанковому заводі: контррозвідка СБУ викрила оборудку із держкоштами під час виконання оборонного замовлення

Черговий скандал на бронетанковому заводі: контррозвідка СБУ викрила оборудку із держкоштами під час виконання оборонного замовлення

  Контррозвідники Служби безпеки України спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили посадовців оборонного заводу на зловживаннях із державними коштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для українських Збройних Сил.

  За даними досудового слідства, матеріали для ремонту бойових машин у межах виконання Державного оборонного замовлення МО України були закуплені у приватного підприємства з Києва. При цьому, всупереч чинному законодавству, належного державного сертифіката якості товару не було надано.

  За результатами хімічного дослідження встановлено, що придбана продукція не відповідає передбаченим Державним стандартом вимогам, що напряму впливає на якість зварювання броньованих частин корпусу техніки.

  За оцінками профільних фахівців, це становить загрозу життю і здоров’ю екіпажу бойової машини.

  Під час слідчих дій на держпідприємстві та за місцем реєстрації фірми-постачальника у Києві правоохоронці вилучили неякісний продукт для зварювання, відповідну технічну документацію, результати хімічних аналізів та інші матеріали, які можуть бути доказами протиправної діяльності.

  У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

  Для недопущення подальшого нанесення шкоди обороноздатності України, використання неякісного зварювального матеріалу на підприємстві припинено.

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework