У Житомирі триває реконструкція ботанічного саду Поліського національного університету

У Житомирі триває реконструкція ботанічного саду Поліського національного університету

  У Житомирі триває реконструкція вхідної частини та центральній алеї ботанічного саду Поліського національного університету. Загальна вартість реконструкції становить 2 мільйони 200 тисяч гривень.

   Про це Суспільному розповіла директорки департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко. За її словами, роботи планують завершити наступного року:

  "Капітальний ремонт розрахований на два роки, тому що не вистачає фінансування на поточний рік, щоб завершити роботи у повному обсязі. Цього року ми витратимо 1 мільйон 200 тисяч гривень разом із проектуванням. Взагалі вартість робіт становить понад 2 мільйони 200 тисяч гривень".

У Житомирі триває реконструкція ботанічного саду Поліського національного університету  Ректор Поліського національного університету Олег Скидан каже, що попередню реконструкцію в ботанічному саду проводили два роки тому – тоді провели благоустрій водойм:

  "З екологічного фонду виділені кошти для реконструкції вже партерної частини ботанічного саду, щоб вже продовжити ті роботи, які починалися у попередні роки. Сподіваємося, що ми хоча б центральну частину зможемо привести до відповідного естетичного стану".

У Житомирі триває реконструкція ботанічного саду Поліського національного університету  Наразі в ботанічний сад обмежили вільний доступ усіх бажаючих черех акти вандалізму. Олег Скидан розповідає, що проводять лише групові екскурсії:

  "Проникають з різних місць, знищують огороджувальні конструкції, рослинність, виламують саджанці, дерева, трав`янисту рослинність. Будемо знову звертатися до міської ради. Якщо ми хочемо, щоб сад був більш доступним, нам потрібна підтримка для забезпечення надійної охорони".

    Будівельник Володимир Вітюк каже, що наразі підрядна організація працює на центральній алеї ботанічного саду:

  "Встановлюємо бордюри. За рівнем, як і потрібно. Потім ми будемо засипати і за рівнем виставляти основу, утрамбововувати її для щільності, а згодом будемо класти плитку. Сьогодні плануємо закінчувати цю сторону і наступну. Завтра укладатимемо плитку".

  Нагадаємо, що ботанічний сад Поліського національного університету має загальнодержавне значення. Його колекція налічує близько 200 видів кущів і дерев та 750 видів трав’янистих рослин.

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Ігор Грач

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework