У Житомирі поблизу Богунського кар'єру лісники облаштували екостежку

У Житомирі поблизу Богунського кар'єру лісники облаштували екостежку

  У Житомирі поблизу Богунського кар'єру лісники облаштували екостежку довжиною один кілометр – встановили на місці відпочинку лавки, сміттєві контейнери, містки, східці та інформаційні стенди.

   Про це Суспільному розповів головний лісничий Житомирського лісгоспу Сергій Дубницький. За його словами, облаштовувати екостежку почали в травні цього року:

  "Дане місце користується попитом серед місцевих жителів у плані відпочинку. Ми вирішили донести людям інформацію про ліс, створивши наглядну агітації про цей комплекс. Також у цьому брали участь наші родини. Особливо я заохочував, брав з собою у вихідний день дружину, дитину. Вони допомагали, збирали сміття. З цього місця було вивезено десять прицепів сміття".

  Директор Житомирського лісового господарства Руслан Корчевського каже, що всі дерев'яні об’єкти на екостежці створені з низькосортної деревини:

  "Як тільки лавки встановили, то кількість людей, охочих облюбувати це місце, в рази збільшилась. Ми ще й встановили на даній території інформаційні стенди, які розповідають про особливості кожної із лісових порід, які є на цій території. Ми і далі будемо розвивати це місце. Хочемо зробити тут не тільки екологічну стежку, а цілу рекреаційну зону. Тут будуть місця для сидіння із невеличкими парковками для велосипедів, щоб кожен міг відпочити. Затрати в нас були мінімальні".

  Вероніка Нікіфорова проживає поблизу кар’єру і каже, що кожного дня вона з дітьми гуляє цим місцем:

  "Ми нещодавно переїхали сюди і вже другий місяць живемо в Житомирі. Ми жили у Київській області, там стежки у лісі заросли травою. Тут такого немає. Тут чудові стежки для бігу, і є де покупатись. Повітря свіже і дуже подобається те, що дітям є де погуляти. Є місце, де діти можуть побути на природі, подихати свіжим повітрям, послухати пташок. Природа неймовірна, як у кіно. З деревами просто обійматися хочеться".

 

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Сергій Базилюк

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework