Трималися за руки - розкопали пару бійців, загиблих під час Другої світової

  Пошуковці виявили залишки 10 бійців Червоної армії, які загинули в липні-серпні 1941 року в Житомирській області. При них знайшли 7 смертних медальйонів, які допоможуть ідентифікувати воїнів.

   Роботи розпочали у Пулинському районі. За перший день знайшли рештки 2 солдат. Наступні 2 дні пошуковці працювали в Коростенському та частково в Лугинському районах, де знайшли решту червоноармійців, повідомляє "Пошук. Житомир".

  При загиблих виявили казанки, фляжки, протигази, столові прибори, каски, саперні лопатки, дзеркальця, годинники тощо. Один із солдатів мав саморобне мідне кільце, при іншому знайшли ложку з вирізаним прізвищем Шепелев.

  Солдати №84 та 85 лежали один біля одного. За словами пошуковців, склалося враження, що трималися за руки. Один із бійців менший і мав флягу з вишкрябаною квіткою. У коментарях під дописом припускають, що це жінка. Фахівці пообіцяли дослідити рештки і повідомити про їх приналежність згодом.

  Сподіваються ідентифікувати більшість бійців за допомогою медальйонів.

  Пізніше повідомили, що вдалося встановити персону солдата №90. Ним виявився Полька Дмитро Васильович 1907 р. н. Походив із селища Рудня Київської області.

  "Рідні солдата знайдені! В Києві проживає його дочка 1939 р.н. Є багато внуків та правнуків. Україно, ще один твій син повертається з тієї далекої війни!" - додали згодом пошуківці.

984569 2 w 1000

984569 1 w 1000

Джерело: gazeta.ua

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 24/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework