Майже три тисячі домогосподарств Житомирщини можуть залишитися без субсидії

  Через борги за газ на Житомирщині майже 3 тисячі домогосподарств можуть втратити субсидію на найближчий опалювальний сезон. Йдеться про тих споживачів, які не погасять заборгованість за газ до 1 жовтня.

  Про це Суспільному розповіла директорка "Житомиргаз Збут" Олена Благодарська. За її словами, згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, у випадку наявної простроченої понад три місяці заборгованості за спожитий газ, загальна сума якої перевищує 340 гривень, – житлова субсидія на наступний сезон призначатися не буде:

  "У жовтні "Житомиргаз Збут" передаватиме до органів соціального захисту населення інформацію щодо наявності заборгованості за спожитий газ споживачами, котрі претендують на отримання матеріальної компенсації від держави на оплату комунальних послуг. Наразі через заборгованість за енергоресурс 3% клієнтів-субсидіантів можуть втратити право на субсидію".

  Зі слів Олени Благодарської, в опалювальному сезоні 2019-2020 років 97 тисяч 677 клієнтів підприємства отримували від держави допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому станом на кінець серпня 2020 року 2 тисячі 928 з них боргують за спожитий газ на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

  Олена Благодарська каже, що на час карантину "Житомиргаз Збут" не застосовує штрафи за прострочення оплати за газ і не припиняє поставки газу боржникам, але борг стати підставою для скасування субсидії.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework