У Житомирі не вистачає грошей на завершення реставрації магістрату

  У Житомирі цьогоріч не можуть завершити будівельно-реставраційні роботи у магістраті – архітектурній пам'ятці ХVIII століття. В обласному бюджеті не вистачає на це грошей. Їх мають виділити наступного року.

   Про це Суспільному розповіла начальниця обласного департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко. За її словами, роботи мали завершити у серпні цього року:

  "У зв’язку із секвестром бюджету в цьому році, нам довелося зняти дофінансування з цього об'єкту, тому дофінансування в повному обсязі буде у наступному році".

У Житомирі не вистачає грошей на завершення реставрації магістрату  Реставрацію магістрату розпочали восени 2019 року. Директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов каже, що на виконання робіт з обласного бюджету виділили п'ять мільйонів гривень:

  "Терміни завершення будівництва я і навіть будівельники не можуть сказати, тому що все впирається у фінансування".

У Житомирі не вистачає грошей на завершення реставрації магістрату  Площа магістрату 1351 квадратний метр. Після реконструкції тут планують розмістити частину робіт обласного краєзнавчого музею.

  "Ми вже почали шпаклювати другий поверх. Перший поверх завершений, покартонений повністю. Другий поверх шпаклюємо. Зараз шпаклівка закінчується, приступаємо до плитки. Все ж залишаються питання до стелі і до підвіконь. На них не виділили гроші", – розповів бригадир Сергій Фалінський.

У Житомирі не вистачає грошей на завершення реставрації магістрату  Директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов каже, що будівельники виконали більшу частину робіт, але у проєктній документації є недоліки:

  "Не передбачено встановлення підвіконь, не враховано те, що перекриття між горищем та другим поверхом має бути закрите вогнетривкими елементами, як вимагає пожежна безпека. Нам потрібно закрити стелю, щоб під час експозицій жоден пил не потрапляв на експонати, та привести приміщення до усіх вимог пожежної безпеки".

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework