У Житомирі прокуратура розпочала кримінальне провадження: медобладнання для боротьби з COVID-19 за бюджетні кошти  придбано за завищеною ціною  

  Житомирською обласною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про розтрату службовими особами медичного закладу бюджетних коштів у великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

   За даними слідства, службовими особами одного із районних медичних закладів у серпні цього року укладено з постачальником договір про закупівлю за бюджетні кошти цифрової рентген-діагностичної системи вартістю понад 4,7 млн грн.

  Однак встановлено, що інші медичні установи у того ж самого постачальника здійснили закупівлю аналогічного обладнання, вартість якого на 450 тис. грн нижча.  

  Факти порушень закону під час закупівлі медичного обладнання, необхідного для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), виявлено під час здійснення моніторингу публічних закупівель Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в області.

  Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework